top of page
  • Luc Van Immerseel

WHITE STAR SCHOVOORT – FCS MARIEKERKE-BRANST

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1)


UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – Mohamed Belhadi (67’out)– Seppe Ceulemans (46’out) – Jan Mertens – Gaétan Bosiers – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Senne Verhoeven (NG) – Thomas De Clercq (82’in) – Abdelkrim Bigdad (46’in) – Igor Czajka (67’in).

Scheidsrechter: de heer Gerry Saenen

Gele kaarten FCSMB: 55’ Abdelkrim Bigdad

Doelpunten: 28’ Rob Van De Vliet (1-0) – 34’Rob Van De Vliet (2-0) – 36’ Michiel Huygaerts – 44’ Gaétan Bosiers


ONTGOOCHELENDE COMPETITIESTART.Beste supporters en volgers van FCSMB, eindelijk is de bal opnieuw aan het rollen . Hopelijk hebben jullie allen kunnen genieten van een deugddoende zomer pauze.

Tijdens de jongste maanden heeft de samenstelling van onze kern heel wat wijzigingen ondergaan. De resultaten tijdens de voorbereiding waren niet echt overtuigend, maar uiteraard heeft het inpassen van al de nieuwe spelers tijd nodig.

Eerst even een overzicht van de nieuwe gezichten die onze kleuren dit seizoen gaan verdedigen. Dieter Verhoeven (ex Rupel-Boom), Maxime De Bie en Gaétan Bosiers (beide ex KV Mechelen en Helmond Sport), Bas Saillart en Amin Kabir (ex City Pirates), Mohamed Belhadi (ex ‘s Gravenwezel-Schilde), Thomas De Clercq , Senne Verhoeven en Abdelkrim Bigdad (ex KSV Bornem), Igor Czajka en Abdoul Djawadi (ex SV Nielse) , Arne Spiessens (ex RC Mechelen).

Dus op papier zeker een aantal jongens met de nodige ervaring om het team een kwaliteits injectie te geven.

We zeggen onder voorbehoud op papier, hoewel na een eerste wedstrijd en nederlaag uiteraard geen man over boord , was de prestatie van onze Scheldezonen van een bedenkelijk niveau.

De gastheren van Turnhout, waren met een na genoeg ongewijzigd team twee maal op rij overtuigende kampioen geworden (telkens met meer dan 70 punten) en hadden dus zo een sprong in twee jaar van derde provinciale naar eerste verwezenlijkt. Uit de bestuursrangen ter plaatse vernamen we dat ook dit seizoen hun coach Jelle Van Litsenborg met dezelfde jongens (en beperkte kern) aan de slag gaat. Voetbal zou voetbal niet zijn als er vooraf zekerheden waren….dat hebben we gisteren middag nog maar eens kunnen vast stellen. We schakelen meteen over naar het wedstrijd overzicht.

Aanvankelijk zitten we naar een lange studieronde te kijken zonder kansen langs beide zijden. Wel zie je na een 20-tal minuten dat we tegenover een stugge tegenstander staan en dat we vandaag onze voet zullen moeten zetten en het vooral bikkelen zal zijn in de duels. Thuis aanvaller Michiel Huygaerts is de eerste die in het boekje van ref Saenen gaat. Hoewel mooi weer is het toch wat verrassend dat de wedstrijd halfweg onderbroken wordt voor een drankpauze, maar als je dit leest weet je dat tot dan uw reporter weinig te noteren had.

28’ Een goedkope (onterechte) vrije trap net buiten de 16 luidt het eerste doelgevaar in, twee rood-witte spelers achter de bal Joachim Machielsen en kapitein Rob Van De Vliet, kort pasje op zij en laatstgenoemde verschalkt met lage knal onze doelman Laurens Siemons… 1- 0.

Onze jongens lijken aangeslagen en in een handvol minuten geven we de partij volledig uit handen. 35’ hoekschop aan rechterzijde , Rob Van De Vliet – opnieuw hij – loopt richting eerste paal, niemand pikt hem op en met een stevig kopslag devieert hij het leder tegen de netten… 2 – 0. Supporters van geelblauw-wit zijn nauwelijks bekomen van deze dreun of het staat 1 minuut later al 3 – 0, op het midden staan we volledig uit positie en na balverlies krijgt Michiel Huygaerts vrij geleide om naar doel op te rukken, hij werkt knap af met stifter…. 3 – 0 ! en wedstrijd dan al op zak voor de thuisploeg. Vooral op aanvallend vlak stellen we bijzonder teleur, en voetballen we nauwelijks een kans bij elkaar , we raken via onze flanken nooit tot in de zone van de waarheid. Net voor rust kan op een mooie diepe pass Gaétan Bosiers ,die eerst op de bal is voor de uitgekomen doelman Tobias De Brouwer, milderen tot 3 – 1 !

Hopelijk kan de rust onze jongens op betere ideeën brengen. Coach Raf Joosten wisselt Seppe Ceulemans voor Abdelkrim Bigdad die de positie van Dieter Verhoeven op rechtsachter inneemt en Dieter komt centraal op het middenveld. Hij doet het op die positie niet onaardig, maar tot meer aanvalsgolven komen we ook niet in een (blijkt nadien) overbodige tweede helft. Als in minuut 61 Mohamed Belhadi koelbloediger is bij de afwerking hadden we nog een wedstrijd kunnen krijgen, want afgezonderd voor doelman De Brouwer is zijn afwerking niet scherp en missen we de aansluitingstreffer. Het laatste half uur zien we enkel nog wat kansjes voor de thuisploeg en bakken we niks meer klaar. 66’ Huygaerts met halve volley , bal maar net naast doel, 75’ lateraal bal verlies van Bas Saillart , Vincent Van Der Meiren profiteert niet van het geschenk, ook in de na beurt trapt Tom Van Bourgognie de wenkende mogelijkheid in de handen van Siemons. 93’ Joachim Machielsen laat de 4 – 1 liggen na een afgeweerde bal mikt hij over de kooi…. Raf Joosten probeerde met wissels het tij te keren maar tevergeefs, onze jongens zijn vanmiddag niet op de afspraak en moeten nu even voor de spiegel gaan staan, want vanmiddag kregen we een lesje in teamspirit , zegedrang en body zoals dat heet.

Volgend duel aan het Droogveld zondag 10 september ontvangen we SK Loenhout dat zaterdag de drie punten thuis hield tegen SK Retie (3-2). We verwachten dan een sportief antwoord van onze Scheldezonen, en vooral hopen we meer te tonen in de rechthoek van de tegenstander.

Ons B-elftal won de eerste wedstrijd in de derby bij KVK Hingene met 0 – 1 (ook daar was de ruststand , de eindscore met een goal van Brahim Bougrine.

Volgende week kan uw reporter helaas de wedstrijd niet bijwonen, maar houden de collega’s jullie op de hoogte van het score verloop.


Ciao !

Luc Van Immerseel

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page