top of page
  • Luc Van Immerseel

O4-12-2022: KFC RANST – FCS MARIEKERKE-BRANST

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 13)


UITSLAG : 2 – 3 (Rust: 0 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Baris Kizilboga – Niels Martin – Conor Laerenbergh (90’out)– Ilias El Yazidi (90’out) – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets (84’out) – Yusuf Köse - Jan Mertens – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Brahim Ben Sallam (84’in) – Emile Geleyn (90’in) – Sander De Prycker (90’in) .

Scheidsrechter: de heer Jiri Bergs.

Gele kaarten FCSMB: 77’ Baris Kizilboga – 84’ Niels Martin

Doelpunten: 28’ Conor Laerenbergh (0 – 1) – 55’ Conor Laerenbergh (pen:0 – 2) – 68’ Kadir Yilmaz (1 – 2) – 85’Nick Beenens (2 – 2) – 87’Conor Laerenbergh (2 – 3)


Wat een apotheose in het slot !Na een weekje rust – vanwege het WK in Qatar – op het agenda wedstrijd 13 van onze competitie. Kan me voorstellen dat vele voetbal liefhebbers bijzonder ontgoocheld waren over de ondermaatse prestaties van onze Rode Duivels. Aanhangers van onze club die mee de verplaatsing maakten naar KFC Ranst hoopten alvast dit snel te kunnen doorspoelen met een zege van geel-blauw-wit.

Rood-wit staat op een tiende plaats en telde voor aanvang slechts 2 punten minder dan FCSMB. Ter plaatse zien we dat het veld er heel hobbelig bij ligt, en we moeten voor het eerst aan de bak in de vrieskou. In vergelijking met onze laatste wedstrijd tegen SK Retie slechts 1 wijziging, rechtsachter Thomas Van Tongerloo moet verstek geven door blessure, op zijn positie komt Yusuf Köse.

In minuut 5 noteren we een eerste mooie doelpoging via Conor Laerenbergh, zijn knal wordt met moeite geweerd door doelman Nathan Goris. 8’ Antwoord van Ranst via spits Kadir Yilmaz, zijn trap van op 25 meter gaat niet zo ver naast het doel van Laurens Siemons. 12’ snelle counter na afgeweerde hoekschop van de thuisploeg, Gilles Sallaets met lange rush, de bal gaat via een kluts met een verdediger naar de mee opgerukte Michiel Jaeken, deze lijkt de score te gaan openen, maar hij trapt de wenkende kans iets te wild over doel. Het eerste kwart van dit duel hebben we wel controle, maar hebben we het moeilijk om van achteruit een aanspeelbare medemaat te vinden. Tot aan minuut 28 , we zien een masterclass aanval van onze Scheldezonen, het begint bij Baris Kizilboga die Niels Martin aanspeelt, schitterende cross bal volgt richting Gilles Sallaets, die schakelt zijn mannetje uit aan de achterlijn en behoudt mooi het overzicht met een lage voorzet naar de inlopende Conor Laerenbergh die doelman Goris te grazen neemt…..GOOOOOOAAAALLL ! 0 – 1.

Dit leek op een ingestudeerde trainingsoefening…. Knappe aanval en dito doelpunt. Op slag van rust opnieuw een vlotte combinatie tussen Conor Laerenbergh en Ahmed Sababti, laatst genoemde komt alleen voor doel en je verwacht dat hij de 0 – 2 gaat prikken, maar zijn trap is helaas te zwak om ons dan al op rozen te zetten. We gaan naar een deugddoende warme kantine en tas koffie met een 0 – 1 voorsprong.

48’ we schrikken ons een hoedje wanneer Laurens Siemons de bal naar onze skipper Kenny Van Hoevelen speelt, die verliest de bal in eigen rechthoek, rood-wit moet scoren, maar Laurens kan ons gelukkig behoeden van een vroege gelijkmaker.

55’ de bal caprioleert aan de overzijde de hoogte in, Laerenbergh met de rug naar doel heeft een perfecte controle in huis en met verdediger Jeroen Celis in zijn rug verrast hij de thuisdefensie met een knappe beweging waarna Celis Conor onderuit haalt en ref Jiri Bergs terecht de bal op de stip legt. Laerenbergh zet deze zelf om…...GOOOOOOOAAAAL GOOOAAAAAL ! 0 – 2. Met de wedstrijd tegen Retie nog in gedachte, is het nu wel zaak om de drie punten over de streep te trekken.

68’ KFC Ranst mag te gemakkelijk op hun rechterkant een aanval opzetten, we verdedigen niet doortastend en een lage voorzet komt voor de voeten van Kadir Yilmaz die wel één van zijn gemakkelijkste doelpunten kan scoren…. Daar is de aansluitingstreffer met nog +- 25 minuten te gaan…. 1 – 2.

De thuisploeg gelooft er zichtbaar en begrijpelijk terug in en probeert nu vaker met lange bal onze defensie te ontwrichten. Om één of andere reden staan we nu positioneel niet altijd goed en beginnen we wat te zwemmen.

75’ we kunnen nog eens een counter opzetten , want de ruimte is er nu, het gaat via Sababti naar Laerenbergh, die zoekt en vindt Ilias El Yazidi die normaal in zijn beste doen dit afmaakt, maar maakt een foute keuze en dus geen 1 – 3.

84’ Lange bal verschalkt onze centrale verdedigers – die nochtans drie kwart wedstrijd zelden of niet in de problemen kwamen – de thuisaanvaller oog in oog met Laurens Siemons en die redt met knappe reflex de meubelen. Het is echter uitstel want wat je voelde aankomen gebeurt dan toch opnieuw, de dubbele voorsprong gaat verloren, kapitein Beenens zet de 2 – 2 op het bord…. Wat een domper, en erg vreemd dat je de controle zo plots weg geeft. Laerenbergh moet gedacht hebben ‘save the best for last’ , minuut 87, de dolle vreugde bij de thuisploeg en hun aanhang is pas weg ge-ebt, of we zien opnieuw een knappe aanval van onze jongens over rechts via Niels Martin, hij speelt het leder lateraal naar de aansluitende Sababti die op zijn beurt Conor Laerenbergh aanspeelt, onze spits wipt de bal op en van uit de draai knalt hij de bal in de winkelhaak, doelman Goris kan er alleen naar kijken, wat een juweeltje en uiteraard dolle pret nu aan onze kant en op de bank. Wat kan voetbal soms toch heerlijk zijn en een rollercoaster van emoties, van doffe ellende naar euforie….Uw verslaggever noemt de zege zeker verdiend, want meer doelkansen en beter voetbal van onze zijde. Het zijn drie welgekomen punten, en dat brengt ons totaal nu na 13 wedstrijden op 20 punten. We kamperen voorlopig nog op een 8ste plaats in het klassement, maar de nummers 5, 6 en 7 hebben 1 wedstrijd meer gespeeld en zitten in ons vizier. Volgende opdracht aan het Droogveld, een thuiswedstrijd tegen het nummer 14 KVV OG Vorselaar.

Proficiat aan spelers en staf, dikke merci aan onze meegereisde fans. Tot volgende week.


Ondertussen speelde onze 4e Provinciale thuis een derby tegen V.V. Herleving Lippelo met een 1-4 resultaat. We gaan de week in met 16 punten en mooie 7e plaats.
Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page