top of page
  • Luc Van Immerseel

9-10-2022: FCS MARIEKERKE-BRANST – KFC BERLAAR HEIKANT

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 6)UITSLAG : 0 – 3 (Rust: 0 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Brahim Ben Sallam (45’ out) – Kenny Van Hoevelen – Abderrahman Mdaouchi – Niels Martin – Conor Laerenbergh – Ilias El Yazidi – Emile Geleyn – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Sasha Barideau (NG) – Rachan Van Haegenberg (NG) – Yusuf Köse (46’in) – Sander De Prycker (46 in).

Scheidsrechter: de heer Kenneth Verhelle

Gele kaarten FCSMB: 28’ Jan Mertens – 30’Conor Laerenberg – 48’ Kenny Van Hoevelen – 67’ Yusuf Köse.

Rode kaart(-en) FCSMB: 58’ Ilias El Yazidi

Doelpunten: 3’ Kamiel Van Hoogten (0 – 1) – 89’ Tibo Michiels (0 – 2) – 90’ Jonas Verbert (0 – 3).Ondermaatse prestatie.


De ene week is de andere niet, waren we vorige zondag nog aan het feest met een derde opeenvolgende uitzege , gingen we vanmiddag roemloos ten onder tegen een beter Heikant Berlaar, dat vooral in de eerste helft een sterke indruk liet.

FCSMB blijft zo ook in zijn derde thuiswedstrijd ontgoochelen en tekent het voor een 0 op 9 met een troosteloos doelsaldo van 0 doelpunten gescoord en 7 tegen.


Er viel van onze kant weinig te noteren want we hadden nauwelijks of geen uitgespeelde doelkansen. De eerste 45 minuten liepen we achter de feiten aan en het leek of de tegenstander met een mannetje meer op het veld stond. De afwezigheid op het middenveld van Ahmed Sababti (interland zaal verplichtingen) liet zich zeker voelen, want we kregen daar geen voet aan de grond. Onze aanvallers werden dus nauwelijks goed aangespeeld en werden enkel met lange ballen bereikt. Het dient gezegd dat ook zij in tegenstelling met de tweede helft van vorige zondag een aanzienlijk stuk minder aanwezig waren vandaag.

Reeds na drie minuten stonden we in het krijt, een actie tussen de twee broers, lange bal van Sander Van Hoogten naar zijn broer Kamiel, onze doelman ietwat onoordeelkundig uit doel, een weliswaar perfecte controle en dito lob van het bezoekende rugnummer 11 en we moeten al achtervolgen. De bezoekers zijn veel gretiger en het is pijnlijk zichtbaar hoe onze jongens achter een ongrijpbare bal lopen. Niets wijst er op dat paars-wit onder ons in de rangschikking staat. Bezoekende hoekschop in minuut 28 typeert wat onze wedstrijd, wanneer deze kort wordt genomen en geen enkele thuisspeler de bal aanvalt, het leder komt bij Jonas Verbert die daar de 0 – 2 laat liggen en over ons doel trapt. Rond het half uur pakken zowel Jan Mertens als Conor Laerenbergh hun derde geel karton en moeten ze volgende week aan de kant blijven. Uiteindelijk gaan we rusten met slechts 1 doelpunt achterstand en mogen we ergens blij zijn dat we nog een levenslijn hebben voor een tweede helft. Coach Raf Joosten beseft dat we iets moeten proberen (veranderen) en voert onder de rust een dubbele wissel door, Brahim Ben Sallam en Emile Geleyn blijven in de kleedkamer , in hun plaats komen Yusuf Köse en Sander De Prycker.

Het spelbeeld verandert helaas niet , stonden vorige zondag nog enkele bepalende spelers op na rust, dan was dit helaas vanmiddag niet het geval. Het wordt allemaal nog wat erger als ref Verhelle bij een overtreding van Wannes Haemels op Ilias El Yazidi – die met een reactie de bal richting zijn belager gooit – geel trekt voor Haemels en direct rood voor El Yazidi, overdreven streng vinden wij, maar de ref heeft altijd gelijk zeker ? Nu wordt de opdracht met nog een half uur te gaan uiteraard nog wat lastiger dan ze al was. Maar het blijft tot het slot enigszins spannend door dat de marge slechts 1 doelpunt blijft. De bezoekers spelen de man meer situatie niet meteen goed uit, hoewel ze langs Van Hoogten Kamiel nog 2 keer erg gevaarlijk zijn, eerst schiet hij een voorzet van Cedric Volkaerts in 1 tijd net naast en kort daarna (67’) slalomt hij door onze defensie en is zijn lob niet perfect om Laurens Siemons te verschalken. En onze doelkansen…..?? Doelman Seppe Welters beleefde een rustige zondag aan de Droogveld. Je weet dat naar het einde allicht nog een doelpunt zal vallen en dat gebeurt ook, tweemaal zelfs, eerst komt Tibo Michiels alleen voor ons doel en dient hij de genadeslag toe (0 – 2) en 1 minuut later zet Jonas Verbert de 0 – 3 eindstand op het bord. Beste ploeg krijgt dik verdiend de drie punten, en dus moeten we onze volgende wedstrijd uit bij Antonia Zoersel op zoek naar sportieve revanche. Niet eenvoudig met de afwezigheden van Laerenbergh en Mertens, maar ook weer niet onmogelijk uiteraard. Dus kopjes weer even bij mekaar deze week en graag een reactie op deze povere wedstrijd die er eigenlijk nooit één was.Beter nieuws was er te rapen bij onze vierde provinciale ploeg, zij haalden zwaar uit op bezoek bij top 5 ploeg ksk Rumstse (1 – 7 !). Naar verluidt liep onze aanvaller Ferhat Yilmaz helaas een sleutelbeen breuk op, we wensen hem van hieruit een spoedig herstel.


Tot volgende week ! En supporters….. Op post !


Ciao !

Luc Van Immerseel.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page