top of page
  • Luc Van Immerseel

31-07-2022: Croky Cup


SK GREMBERGEN – FC SCHELDEZONEN MARIEKERKE-BRANST


UITSLAG : 1 – 3 (Rust: 1 – 0)


Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker – Kenny Van Hoevelen – Michiel Jaeken – Jan Mertens – Baris Kizilboga – Gilles Sallaets (66’out) – Abderrahman Mdaouchi (85’out) – Conor Laerenbergh – Ferhat Yilmaz (61’out)

Wisselspelers: Yarne Gosselin (NG) – Vince Rohart (66’ in) – Rachan Van Haegenberg (61’in) – Yoni Saey (NG) – Thor Huyge (85’in).

Scheidsrechter: de heer Oliver Wouters

Gele kaarten FCSMB: 67’ Baris Kisilboga – 73’ Jan Mertens.

Doelpunten: 34’ Pieter Van Houte (1-0) – 65’ Conor Laerenbergh (pen.: 1-1) – 81’ Jan Mertens (1-2) – 90’ Conor Laerenbergh (1-3).


Rode kaart voor thuisploeg effent ons pad naar volgende ronde

Onze jongens mochten vanmiddag aantreden in de eerste ronde van de Croky Cup.

Gastheer was SK Grembergen , een eerste provincialer in Oost-Vlaanderen. Blijkbaar hadden zij de tijd genomen om ons al eens te bekijken tijdens de Beker van Bornem afgelopen woensdag. Veel wijzer zullen ze daar alvast niet geworden zijn.

Over de kansarme eerste helft kunnen we niet veel neer pennen, de thuisploeg liet ons de bal en wachtte op eventueel balverlies om dan snel om te schakelen. Defensief gaven we weinig of niks weg, maar aanvallend was het zoeken bij geel-blauw-wit, we gingen te vaak voor eigen succes in plaats van oordeelkundig te combineren, wat veelal leidde tot individuele doelpogingen die kansloos waren. We kozen om via Baris Kisilboga de opbouw te verzorgen wat me op zich een goed plan lijkt want deze speler is een mooie versterking, enkel was dit in de eerste helft te vaak en te laag op het veld.

De wedstrijd zelf dan. In minuut 16 mooie bal van Sallaets naar Mdaouchi, deze kan net niet goed genoeg bij de bal om af te drukken, hier zat weliswaar meer in.

34’ een eerste kans voor de thuisploeg en meteen raak, Pieter Van Houte zet een aanval op aan de 16 en kan al te gemakkelijk centraal op onze doelman af gaan die kansloos is….. 1- 0. 36’ gele kaart voor Simon Vermachelen die al te driest Mdaouchi onderuit haalt. Daar moeten we het bij laten. Het is uiteraard nog erg vroeg in de voorbereiding en de zwoele temperatuur vanmiddag op een veld waar het gras een kontje te hoog staat liggen zeker mee aan de basis van een eerste 45 minuten met weinig tempo.


Na rust (51’) pakt Vermachelen al snel onnodig – maar terecht – een tweede gele kaart en wordt dus uitgesloten. Grembergen moet nu achteruit en wij vinden nu wel beter de vrije man en tikken de bal goed rond. 65’ Baris stuurt goed Mdaouchi diep, verdediger Joeri Van Bossuyt wil een voorzet voorkomen en handen naar de bal in zijn tackle, dus een terechte strafschop voor onze jongens. Conor achter de bal en feilloos omgezet: 1 – 1 !


Gaan we nu door ? 68’ nu komen we goed weg, een gele overtreding van Baris levert een vrije trap vanaf een mooie afstand op. Brent Claessens achter de bal, ondanks een 5 mans muur verschalkt hij ei zo na onze doelman met een bal tegen de paal…

81’ Jan Mertens wordt diep afgezonderd en hij is net eerder op de bal dan de doelman…… 1 – 2 !! dit mag niet meer mis gaan….In het absolute slot knappe pass van Michiel Jaeken naar Conor Laerenbergh die met een mooie droge knal in de korte hoek de keeper verschalkt…. 1 – 3 en wij door naar de volgende ronde ! Daar wacht een klapper van een tegenstander, KVCSV Oostkamp vorig seizoen de kampioen in derde Amateurs Liga en nu dus uitkomend in de tweede reeks. Een mooie uitstap ook (+85 km). Supporters op post !


Luc Van Immerseel.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page