top of page
  • Luc Van Immerseel

30-10-2022: K SP TISSELT - FCS MARIEKERKE-BRANST


(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 9)


UITSLAG : 2 – 0 (Rust: 0 – 0)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Baris Kizilboga – Niels Martin – Conor Laerenbergh – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets (79’out) – Yusuf Köse (46’out) – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Brahim Ben Sallam (NG) – Abderrahman Mdaouchi (46’in) – Emile Geleyn (79’in) .

Scheidsrechter: de heer Jonas Bervoets

Gele kaarten FCSMB: 66’ Conor Laerenbergh – 90’ Conor Laerenbergh (2de geel – rood)

Doelpunten: 65’ Nourdine Benali (1 – 0) – 72’ Anthony Sweeck (pen. 2 – 0).


Puntendeling was juister beeld van de wedstrijd geweest
Voorlaatste wedstrijd van de eerste periode vanmiddag en de eerste van een reeks met aftrap om 14:30 uur. Streekderby bij de buren van Tisselt op het programma, dat mits winst alleen aan de leiding van het klassement kon komen en dus in ‘pole positie‘ voor de eerste periode titel. We kunnen gerust stellen dat Rood-wit – met FCSMB net gepromoveerd – alvast de verrassing van het lopende seizoen is.

De jongens van coach Frank Staes hadden tot dusver 6 x maal gewonnen , 1 x gelijkgespeeld en slechts 1 nederlaag geleden, met maar liefst een 12 op 12 uit hun laatste vier duels. Sterke statistieken, waarvoor proficiat.

Onze Scheldezonen hadden ook vertrouwen getankt na de verdiende zege tegen FC De Kempen Tielen Lichtaart. Synthetisch veld , uitzonderlijk goede weersomstandigheden en 2 gretige elftallen waren de ingrediënten om er een interessante partij van te maken.

De wedstrijd is nog maar net op gang gefloten wanneer de thuisploeg een vliegende start neemt en meteen een doelkans krijgt, Lars Vermaercke stuurt op links Brian De Herdt diep en die komt al oog in oog met onze doelman Laurens Siemons, die ons behoedt voor een erg vroege achterstand. 3’ Reactie van geel-blauw-wit, Laerenbergh stuur Niels Martin weg, die met links niet ver naast trapt. Het is dan wat wachten tot nieuwe doelkansen en we kijken naar een evenwichtige partij die goed van links naar rechts gaat. Bij de thuisploeg zit wat gestalte en snelheid en zie je veel beweging (positie wissels) wat ons tot uiterste concentratie dwingt. Het is dus uitkijken bij standaard situaties (hoekschoppen en vrije trappen), getrapt via Gino Van Camp.

32’ Vrije trap voor Tisselt, Van Camp trapt een gevaarlijke bal voor doel op zoek naar Anthony Sweeck, maar onze doelman is attent en reageert gepast door de bal in hoekschop te weren. Opnieuw wordt het hoofd van Sweeck gezocht, maar Laurens pareert met de vuisten. In de laatste 10 minuten voor rust zijn het echter de Scheldezonen die de twee grootste kansen bij elkaar spelen om op voorsprong te komen. 36’ Lange bal van Jan, afgemeten in de loop van Gilles Sallaets die alleen voor doelman Van Der Taelen opduikt, hij wil de keeper lobben maar doet dit helaas onzuiver en binnen het bereik van het sluitstuk van Tisselt. Jammer ! Grote kans nummer 2 , nu Gilles als aangever zet Niels Martin voor doel, die kapt naar binnen en lijkt te gaan scoren maar zijn trap is te zwak en Van Der Taelen kan bij de bal…. Dit waren 2 verkeken grote mogelijkheden om de rust in te gaan met een niet onverdiende voorsprong, het blijft echter 0 – 0.

Yusuf Köse moet in de kleedkamer achter blijven met blessure, in zijn plaats komt Abderrahman Mdaouchi. Het eerste gevaar na rust komt er in minuut 55, Benali gaat met een versnelling voorbij Thomas Van Tongerloo, haalt de achterlijn en brengt de bal laag en scherp voor, Van Camp komt te laat om binnen te duwen. 57’ overtreding op Conor Laerenbergh , die vaak 2 – 3 tegenstanders op de huid krijgt, vrije trap op mooie afstand aan de 16. Gilles Sallaets kan echter zijn poging niet kadreren.

61’ Thomas Van Tongerloo onderschept een cross pass van de thuisploeg en we kunnen counteren, het leder gaat snel naar Niels Martin die Conor in de rechthoek aanspeelt, onze spits lijkt te gaan scoren, maar wordt in extremis nog afgeblokt, hier zat meer in en de gemiste kansen breken ons uiteindelijk zuur op, 65’ een zeldzaam technisch foutje van Ahmed Sababti, doet de bal voor de voeten van Benali belanden, de snelle aanvaller tot dan goed in de greep van onze defensie straft dit klinisch af en zet de thuisploeg op dat ogenblik ietwat gevleid op voorsprong….. 1 – 0.

Conor is gefrustreerd en de ref trekt geel voor protest. 67’ Hoekschop via Niels Martin, mooi voor doel gebracht, Jan Mertens veert het hoogste op en we zien de 1 – 1 al voor ogen, maar zijn kopbal gaat pardoes op het lichaam van doelman Van Der Taelen…..het lijkt op een scenario te veel net niet te worden vanmiddag…

72’ Uit het niets fluit de ref een overtreding (?) van Kenny Van Hoevelen op een thuisaanvaller die met de rug naar doel staat…..je weet dan als die binnen gaat ,gaan de boeken dicht. Sweeck zet de strafschop om en met nog amper 20 minuten te gaan, lijkt de achterstand nu onoverbrugbaar….We kunnen naar het slot te weinig gevaar creëren om ons terug in de wedstrijd te knokken. Coach Staes voert – begrijpelijkerwijze - in de laatste 10 minuten drie wissels door (82’ – 83’ en 84’) (De Herdt, Van Camp en Sweeck) gaan naar de kant en zo gaat ook het tempo uit het duel.

Doelman Van Der Taelen – reeds 1 x verwittigd door de ref (zonder kaart) vanwege tijd winnen , doet dit ongestraft een tweede keer en Conor reageert hier op, resultaat een tweede geel karton en de uitsluiting….Dit is uiteraard geheel onnodig en benadeelt alleen maar onze ploeg. Het dient wel gezegd dat de ref niet consequent was met een aantal beslissingen en een stevige overtreding op Niels Martin (van Beau Van Tongeren), niet met geel bestraft…. Hoewel ontgoocheld over het resultaat, moeten we stellen dat we onszelf wat in de voet hebben geschoten met een paar vermijdbare foutjes en enkele gemiste 100 % doelkansen, de thuisploeg was in de zone van de waarheid iets ‘klinischer’, en dat was dan misschien het enige verschil dat op het scorebord staat. We feliciteren onze tegenstander met de zege. Na deze nederlaag zakken we een plaatsje van 6 naar 7, volgende week nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen...dan ontvangen we KFCV Herselt.


Onze B-ploeg verloor thuis van Schelle B met 1 – 3.

Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page