top of page
  • Luc Van Immerseel

29-01-2023 BSK RETIE – FCS MARIEKERKE-BRANST


(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 18)


UITSLAG : 4 – 3 (Rust: 1 – 2)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Ilias El Yazidi – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets – Yusuf Köse (46’out) – Emile Geleyn (73’out)– Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker – Michiel Jaeken – Yoni Saey

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Sasha Barideau (73’in) – Gönen Batuhan (46’in) – De Vlieger Matthias (NG) .

Scheidsrechter: de heer Sven BEMELMANS

Gele kaarten FCSMB: 53’ Kenny Van Hoevelen – 71’ Ilias El yazidi – 89’ Sander De Prycker – 92’ Thomas Van Tongerloo

Doelpunten: 17’Wout Noeyens (1 – 0) – 36’ Gilles Sallaets (1 – 1) – 40’ Gilles Sallaets (1 – 2) – 63’ Wout Noeyens (2 – 2) – 68’Tijs Hermans (3 – 2) – 70’ Gilles Sallaets (3 – 3) – 75’ Senne Dierckx (4 – 3)


SCHELDEZONEN IN VRIJE VAL.Deze week zei iemand – na de nederlaag tegen Sp. Tisselt – de mot zit in ons elftal. Na het belangrijke duel vanmiddag in de rechterkolom van de rangschikking uit bij BSK Retie (80 km ver van onze kerktoren) zat er geen beterschap in onze recente slappe prestaties. De thuisploeg had vorige zes wedstrijden verloren en behaalde zijn laatste punt(en) gewin op ons veld op 20 November (2-2).

Er zijn natuurlijk verzachtende omstandigheden want in de breedte is onze kern bijzonder smal. Want de afwezigheid van de geschorsten Jan Mertens en Niels Martin was heel voelbaar. Anderzijds wordt het hoog tijd dat hier een mentaliteit verbetering komt want al te vaak worden gele kaarten te lichtzinnig genomen, ook vanmiddag.

BSK Retie telde voor de wedstrijd evenveel punten als onze Scheldezonen (22 ptn), weliswaar hadden ze 1 wedstrijd meer afgewerkt. Geel-blauw-wit had net als de thuisploeg dringend puntennood na een povere 2 op 15.

De gastheren – eveneens een fusie ploeg (met Branddonk) – telt maar liefst +- 450 leden waarvan meer dan 330 spelend. Ze houden er een gezonde filosofie op na en werken met spelers uit de regio en uit hun opleiding.

Naar een overzicht van de wedstrijd dan. Emile Geleyn kwam op het middenveld aan de aftrap, evenals Yoni Saey die op rechtsachter speelde.

Al in minuut 2 lijkt Gilles Sallaets te kunnen gaan scoren als hij goed druk zet op rechtsachter Guus Keersmaekers, hem de bal ontfutselt en alleen op doel afstormt, doelman Seppe Veraghtert kan in extremis een vroege achterstand voorkomen.

7’ Reactie van geel-rood-zwart via de volledig vrij gelaten Niel Van Dael, hij trapt gelukkig voor ons hoog over het doel van Laurens Siemons. 9’ vrije trap voor FCSMB na overtreding op Ilias El Yazidi, Ahmed Sababti zoekt en vindt Gilles Sallaets die uit de draai op doel wil trappen , maar helaas het leder niet raakt, was ook niet gemakkelijk. 17’ Senne Dierckx wordt aan de middenlijn diep weg gestuurd , hij wint te gemakkelijk het duel van Michiel Jaeken en kan zijn kapitein Wout Noeyens volledig vrij voor Laurens Siemons aanspelen, het is een koud kunstje voor het nummer 10 om de 1 – 0 op het bord te zetten.

Onze jongens reageren vrijwel meteen na de aftrap via een poging van Ilias El Yazidi die over doel besluit.

Je ziet en voelt meteen na de eerste 20 minuten dat het een hele klus gaat worden om vanmiddag iets naar de Droogveld mee te nemen. Mijn inziens hebben we grote problemen met onze restverdediging bij balverlies. Pijnlijk is vooral hoe slap onze spelers al te veel duels verliezen en bij omschakeling zie ik te veel ‘wandelaars’ op hun stappen terugkeren , zo ga je natuurlijk geen punten oogsten.

In dergelijke omstandigheden is het te gemakkelijk om naar de jongeren te kijken die de ontbrekende schakels moeten vervangen, veeleer verwacht ik dat de ervaren jongens daar meer verantwoordelijkheid nemen. Akkoord, anderzijds om veilig mee te draaien in eerste provinciale heb je meer dan 11 spelers nodig die dit niveau aankunnen. 22’ Opnieuw Noeyens slalomt – alsof op training – ongehinderd tussen onze defensie, en besluit maar net naast. 32’ Sababti met actie tot aan de achterlijn, legt terug op Ilias die naast trapt. 36’ Plots valt er een appel uit de boom, een prima voorzet via Sander De Prycker vindt het hoofd van Gilles Sallaets die beheerst binnen kopt…. GOOOOAAAL ! 1 – 1, deze treffer lijkt de thuisploeg te doen twijfelen, want Gilles scoort enkele minuten later (40’), na een bijzonder knappe solo met enkele kapbewegingen de 1 – 2 !! GOOOAAAL !! na het vertoonde spel toch wel plots een onverwachte ommekeer. Onze jongens nu ineens met vertrouwen , Gilles opnieuw in de aanval en wordt foutief gestuit met opzettelijk obstructie door Maxim Gijs, vrije trap gefloten maar geel blijft op zak. Ilias achter de bal, hij trapt deze op de paal !, dit was natuurlijk een ideaal moment geweest om de voorsprong vlak voor de koffie nog uit te diepen. We gaan rusten met een 1 – 2 voorsprong.

We vernemen dat Yusuf Köse in de kleedkamer moet blijven met een breukje in de pols. Alweer kopzorgen voor onze staff die in zijn plaats de jonge Batuhan Gönen brengen.

De tweede helft krijgen de talrijk opgekomen toeschouwers meteen een thuisploeg te zien die de bakens wil verzetten. Het aanvallend duo Noeyens – Dierckx zorgt voor heel wat onrust achterin en het verval op ons middenveld groeit zienderogen.

Komt daarbij dat nu ook toeschouwers, spelers van Retie en hun bank te vaak (en te onpas) ref Bemelmans onder druk proberen zetten voor elke tackle in en rond onze 16. Gelukkig verliest de man in het zwart in deze fase de pedalen niet.

Je ziet van ver dat het genoemde duo de sleutel van dit duel in hun handen hebben. Onze positionele dekking is onder niveau en het te slap in duel gaan doen de wedstrijd volledig kantelen. 63’ Dierckx met opnieuw bal in de rug centraal van de defensie, Noeyens randje buitenspel (?) kan de bordjes terecht in evenwicht brengen…. 2 – 2. De druk neemt toe en de ruimtes worden groot en nu kan Tijs Hermans op een diepe bal ,Van Hoevelen en Siemons verschalken…. 3 – 2 ! Dit lijkt de mokerslag te worden, maar alweer kan Sallaets snel in minuut 70 met zijn derde van de middag , na voorbereiding via Ilias, een knappe goal scoren, zijn trap verdwijnt in de bovenhoek….. 3 – 3 !

Minuut 75 is werkelijk tekenend voor onze prestatie vanmiddag, een thuisspeler rolt heel de flank over rechts op en legt terug op Dierckx die de 4 – 3 binnen trapt…..

In het slotkwartier kunnen we geen vuist meer maken, het is daarentegen BSK Retie die nog het dichtst bij een treffer komen, in het absolute slot belandt een bal nog tegen de kruising. Zo kan de thuisaanhang en hun spelers nog eens na weken lang een zege vieren en blijven de Scheldezonen met lege handen achter.

Nu is het aan ons om dringend te gaan reageren en op eerste provinciaal niveau te gaan acteren. Hoewel volgende opdracht verre van eenvoudig lijkt, uit bij titel favoriet Berg en Dal. Zij verloren nochtans erg verrassend vanmiddag op het veld van Ranst (2-1). Ook dan zullen een aantal jongens een schorsingsdag uitzitten: Thomas Van Tongerloo, Kenny Van Hoevelen en Sander De Prycker.


Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page