top of page
  • Luc Van Immerseel

25-9-2022: FCS MARIEKERKE-BRANST – KVV VOSSELAAR

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 4)


UITSLAG : 0 – 2 (Rust: 0 – 1)


Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Brahim Ben Sallam (75’ out) – Kenny Van Hoevelen – Sasha Barideau (46’ out) – Niels Martin – Conor Laerenbergh (82’out) – Ilias El Yazidi – Ahmed Sababti -Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Abderrahman Mdaouchi (75’ in) – Rachan Van Haegenberg (NG) – Gilles Sallaets (46’in) – Yusuf Köse (82’in).

Scheidsrechter: de heer Bram Slowack

Gele kaarten FCSMB: 11’ Thomas Van Tongerloo – 86’ Michiel Jaeken.

Doelpunten: 3’ Guy Geudens (1 – 0)


– 75’ Guy Geudens (2 – 0).

Wedstrijdbal geschonken door café ‘t Gemak (Bornem) en Alex Van Den Bergh.


Op basis van doelkansen mag je nooit verliezen

Je moet scoren om wedstrijden te winnen , een cliché maar na deze wedstrijd nuchtere realiteit. Ik noteer zowat een dozijn (!) goede mogelijkheden voor geel-wit-blauw in 90 minuten, dus kansen genoeg om de drie punten thuis te houden.

Na dit duel zei iemand me: ‘ we verliezen van een sluwe vos (selaar)’. Dit is deels waar, maar uiteraard moeten we dit verlies onszelf aanrekenen.

We speelden niet eens een onaardige partij, bij wijlen werden er mooie combinaties op de grasmat opgezet, maar in de 16 – zone van de waarheid – ontbrak vanmiddag de finesse. De bezoekers uit de buurt van Turnhout konden ook enkele keren rekenen op een zeer attente jonge doelman Milan De Schutter (wordt volgende maand pas 19).

Wie wat opzoekingswerk had gedaan over onze gasten van deze middag wist dat de het nummer 9 Guy Geudens de doelpuntenmaker is bij blauw-wit. Om kwart voor 5 heeft hij zijn saldo aangedikt met nog eens twee goals. Hoewel Vosselaar beduidend minder doelgevaar creëerde, was hij veel efficiënter – ondanks zijn penalty misser – dan onze aanvallers.

Een sleutelmoment is er helemaal in het begin van deze wedstrijd, na 2 minuten moet Niels Martin ons reeds op voorsprong zetten, een laatste verdediger glijdt uit en Niels duikt alleen voor De Schutter op, hij trapt in tegenstelling tot vorige zondag geen snelle 1 – 0 voorsprong op het bord, het bezoekende sluitstuk kan zijn te centrale poging met het been afweren. Nauwelijks 1 minuut later staat het daarentegen wel 0 – 1 , van een koude douche gesproken. Een vrije trap wordt onvoldoende afgeweerd centraal naar de 16 meter, Geudens kan met halve volley onze doelman Siemons verslaan….

Er rest ons natuurlijk tijd genoeg om het recht te zetten.

9’ Niels Martin in de aanval op links , hijwacht op de aansluitende Michiel Jaeken die wordt aangespeeld, zijn poging belandt tegen buitenkant paal….

10’ Ilias El Yazidi in de achtervolging op Seppe Smits, , deze kan zich toch doorzetten en zijn lage voorzet wordt vlak voor doel nog door Brett Van De Kerkhof over getrapt, 1 minuut later opnieuw een opdoffer wanneer Thomas Van Tongerloo een overtreding begaat in onze rechthoek en de ref wijst naar de stip. Guy Geudens achter de bal , hij mikt iets te nadrukkelijk naar binnenkant net, maar zijn poging gaat tegen buitenkant paal. Dit had inderdaad de 0 – 2 kunnen zijn, en ook zij zouden dit – bij puntenverlies – uiteraard als mogelijk sleutelmoment kunnen benoemen.

Halfweg de eerste helft begin Michiel aan een zoveelste rush op zijn flank, goede voorzet volgt, maar Niels Martin kan net niet bij het leder. 30’ Snelle en verre inworp van Niels naar de diep gaande Conor Laerenbergh, verdediger Julien Jeroen hangt aan de arm van onze spits en krijgt terecht een geel karton. 32’ Opnieuw een goede mogelijkheid voor onze jongens, de snelle Ilias brengt zichzelf in schiet positie, zijn knal wordt met moeite geweerd door De Schutter, de re-bound is voor Conor, die de bal op half hoogte net naast de gapende doelmond trapt…. 34’ Alweer een aanval via Ilias aan de andere zijde, hij komt naar binnen , zijn lage trap wordt opnieuw onschadelijk gemaakt, de bal komt bij Niels die over trapt. Je begint dan al te nagelbijten en te vrezen voor een wedstrijd dat het allemaal net niet gaat worden…

We verdienen al lang om op gelijke hoogte te staan, maar het ontbreekt gewoon aan een dosis geluk en efficiëntie. 38’ Sasha Barideau maakt een overtreding in een omschakeling en ontsnapt aan geel, wat kwaad bloed zet bij de bank en aanhang van KVV Vosselaar. 40’ Ilias zet een zoveelste aanval op, bal komt bij Michiel die in 1 tijd voor doel brengt, Jan Mertens lijkt te gaan scoren, maar De Schutter steekt daar nog de vingertoppen tussen….en als het nog niet genoeg is grijpen alle thuis supporters zich naar het hoofd wanneer Ilias de bal aflegt naar Conor die kort voor doel nog te wild over besluit… frustrerend toch…..zo gaan we rusten met een onverdiende 0 – 1 achterstand. Ook in de tweede helft blijven we de dominerende ploeg maar blijven we sukkelen in hetzelfde straatje. De ingekomen Gilles Sallaets (voor Sasha) mikt een bal naar de hoek, opnieuw zit de dekselse De Schutter er bij.

53’ Mooi opgezette combinatie tussen Michiel en Ahmed Sababti, eerstgenoemde krijgt de bal terug maar ook zijn poging verdwijnt boven het doel. 54’ Illustrerend wat voor de ongelukkige wedstrijd van Conor, hij krijgt centraal voor doel ,na een vlotte aanval ,de bal toe gespeeld via Gilles, maar ook nu gaat zijn trap en de wenkende kans meters over de kooi….we zijn bij wijlen wat wanhopig want je krijgt het gevoel dat het nooit gaat lukken vanmiddag. Je hoort hier en daar al toeschouwers mopperen dat we allicht het deksel nog helemaal op de neus gaan krijgen. 73’ Conor nu wel eens met een goed doelgerichte en gekruiste lage trap, maar De Schutter weigert mee te werken. Een kwartier voor het einde krijgen we dus dat spreekwoordelijke deksel op de neus en kan je min of meer spreken over een ‘hold-up’. Josip Vermeiren zet een zeldzame aanval in deze tweede helft op hij zoekt en vindt een medemaat in de 16, die op zijn beurt Guy Geudens aanspeelt en hij is er als de kippen bij om de voorsprong te verdubbelen. We krijgen vanmiddag een lesje in doeltreffendheid. Hoewel hier en daar wat supporters gefrustreerd zijn, kan niemand onze jongens een gebrek aan goede wil en inzet verwijten, maar dergelijke wedstrijden heb je af en toe. Na dit tweede doelpunt is de veer uiteraard gebroken en kunnen de bezoekers logischer wijze wel gevaarlijker worden, zo mist Geudens nog een kans om de 0 – 3 op het bord te zetten.

Onze coach tracht met de inbreng van Mdaouchi en Köse nog de bakens te verzetten, maar tevergeefs, een laatste goede doelkans is er nog voor eerstgenoemde die na een persoonlijke actie de achterlijn haalt en vanuit scherpe hoek naar doel trapt, zijn poging vliegt voorlangs. Einde wedstrijd, een pijnlijke en vermijdbare nederlaag is ons deel, en voorlopig lukt het ons nog niet om thuis onze supporters te laten vieren.

Volgende zondag – tijdens ons mossel festijn weekend – spelen we uit bij KFC Kontich, alweer nieuwe kansen om punt(en) te sprokkelen. Even doorspoelen, en als collectief er tegen aan .


Onze vierde provincialer heeft zaterdag avond de nul van het bord geveegd na een knappe 1 – 2 zege uit bij VK Heindonk. Proficiat voor deze ongetwijfeld mooie opsteker.Tot volgende week ! En supporters….. Op post !


Ciao !

Luc Van Immerseel.
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page