top of page
  • Luc Van Immerseel

23-04-2023: FCS MARIEKERKE-BRANST – KFC KONTICH

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 29)


UITSLAG : 2 – 3 (Rust: 1 – 3)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Niels Martin – Ilias El Yazidi – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets (65’out) – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Sander Deprycker – Michiel Jaeken – Yoni Saey (23’ out)

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Rachan Van Haegenberg (65’in) – Emile Geleyn (23’in) – Matthias De Vlieger (NG).

Scheidsrechter: de heer Koen De Smet

Gele kaarten FCSMB: 51’ Kenny Van Hoevelen – 58’ Thomas Van Tongerloo

Doelpunten: 11’ Ilias El Yazidi (1 – 0) – 20’ Kaan De Smet (1 – 1) – 32’ Renzo Flebus (1 – 2) – 33’ Gilles Van Remoortere (1 – 3) – 72’ Niels Martin (2 – 3)


ONTKNOPING IN SLOTWEDSTRIJD.Laatste thuiswedstrijd van onze jongens en helaas heeft dit opnieuw geen punten opgeleverd. Het doek valt dus in het absolute slot van deze competitie, en zo staat er dus nog voor heel wat op het spel voor verschillende ploegen. Zowel voor het kampioenschap als voor de mogelijke dalers. Na de uitschuiver van Berg en Dal bij Ternesse Wommelgem moeten zij hun feest allicht uitstellen tot volgende zondag, wanneer zij minimaal 1 punt moeten halen thuis tegen Antonia Zoersel. Berlaar-Heikant is ook nog in de running en kan enkel na verlies van concurrent Berg en Dal en mits zelf te zegevieren thuis tegen SK Retie kampioen worden, deze laatste kan zelfs mits een zege nog een eindronde ticket bemachtigen. Overlopen we even onderin de rangschikking. We hebben met zekerheid 2 dalers die bekend zijn: Herselt en OG Vorselaar, onze tegenstander van volgende week. Voor de derde daler gaat het nog tussen 4 clubs: Eendracht Zoersel (32 ptn) , KFC Ranst (33 ptn), Vosselaar VV (33 ptn) en FCSMB (35 ptn). De eerste twee genoemde spelen een rechtstreeks onderling duel , Vosselaar speelt thuis tegen Ternesse dat ook nog een eindronde ticket kan behalen en wij spelen volgende zaterdag onze eerste en enige avond wedstrijd bij dus het reeds veroordeelde OG Vorselaar. Zij behaalden uit de laatste tien wedstrijden een 4 op 30 en konden slechts twee keer (!) scoren….maar wat betekent dit als je weet dat er jaar in, jaar uit steeds vreemde uitslagen zijn in het slot van de competities, kijk maar wat AA Gent gisteren overkwam. In onze reeks is het dus een scenario waarbij er dus slechts drie dalers zijn, het wordt dus ook wat kijken naar de slotwedstrijden van Witgoor Dessel en KFC Nijlen, degradeert 1 van beide dan komt er in onze reeks nog een extra daler, het goede nieuws is dat daar alle ploegen hun licentie behaald hebben en er dus geen extra dalers zijn. Dus in de veronderstelling dat Witgoor of Nijlen nog degradeert – de 13de gerangschikte speelt nog een eindronde voor behoud – komen er naast Herselt en Vorselaar nog 2 bijkomende dalers…. Onze supporters worden dus op de proef gesteld. Geel-blauw-wit puurde slechts een 4 op 18, en vooral het vertoonde spelniveau is bedenkelijk. Keren we even terug naar begin November toen we probleemloos op een 6de plaats stonden. Graag herinner ik jullie beste volgers van FCSMB dat er sedertdien heel wat wijzigingen hebben plaats gevonden: Maar liefst 5 basis spelers zijn heel wat duels – om diverse redenen – definitief niet meer inzetbaar geweest: Laerenbergh , Mdaouchi, Barideau, Kizilboga, en Barrideau. Dus als we slagen in operatie redding dan moeten we eerlijk stellen dat de jongens en staf die – als ze dit realiseren – het er goed van af gebracht hebben. Vandaar dus mijn oproep om volgende zaterdag te reserveren in jullie agenda en ons team te gaan aanmoedigen aan de Riemenstraat 89E in Vorselaar (aftrap 19:30 uur).

Maar nu eerst naar een overzicht van het duel van afgelopen zondag tegen derde gerangschikte KFC Kontich.

Amper na 3 minuten spelen moet Victor De Cock rood-wit op voorsprong trappen als hij oog in oog komt met Laurens, hij trapt echter onbeheerst het leder over de kooi, hier ontsnappen we aan een vroege achterstand. 8’ Ilias El Yazidi mag op links een vrije trap nemen, de ‘gebrosseerde’ bal met rechts gaat richting tweede paal waar Kenny Van Hoevelen staat maar de bal verdwijnt rechtstreeks in doel en Jef Snyders is geklopt, zo is de voorsprong verrassend voor ons….. 1 – 0 !

Maar heel snel merk je dat de bezoekers het hier bij niet gaan laten, er zit heel wat kwaliteit in het elftal van coach Peter Schrauwen, en snel blijken ze één of meerdere maatjes te groot voor onze ploeg. 10’ Bram Kerckhofs met indraaiende voorzet van op de rechter kant, Laurens Siemons is bij de pinken. 14’ De aanvalsgolven bij Kontich volgen elkaar snel op, opnieuw warm voor ons doel, nu kan Laurens al zittend met arm reflex nog de bal voor de doellijn verweren. Amper 1 minuut later Bram Raeymaekers legt van op afstand aan opnieuw moet Laurens redding brengen op deze lage knal. Pleitte uw reporter nog om met Jan Mertens een rijtje hoger te gaan spelen, dan mislukte vanmiddag helaas die positie wijziging…. Jan speelde vanmiddag helaas een slappe wedstrijd met heel wat slordigheden en dan weet je als hij niet present tekent – wat uiteraard kan gebeuren – het lastig gaat worden. Ons middenveld werd vanmiddag zowat een uur overklast en het was vooral pijnlijk vast te stellen hoe statisch we zijn, dit in groot contrast met onze tegenstander waar heel wat beweging in het elftal zit. Vooral in balverlies zijn de ruimtes die we laten veel te groot. De bezoekers zoeken het vooral via de linker zijde en daar zien we alle kleuren van de regenboog. De ervaren Björn Van Oerle (35 jaar) maakt het Yoni Saey vaak knap lastig (niet alleen de jonge speler zijn fout, hij wordt te weinig gesteund door zijn medemaats, maar betaalt zo wel het begrijpelijke leergeld. Zo kan het rugnummer 19 al te gemakkelijk aan de achterlijn onze rechterflank verdediger uitschakelen, lage bal voor doel en Kaan Demet kan nu wel van dichtbij Laurens vloeren…. 1 – 1. We zien alle kleuren van de regenboog en coach Raf Joosten grijpt in, Yoni gaat naar de kant en Jan neemt terug zijn plaats achterin. Emile Geleyn valt in en komt mee op het midden. Geen beterschap echter , want in een mum van 2 minuten pakken we twee tegen goals. Vooral de 1 – 2 begint klungelig na mis verstand tussen Jan Mertens en Michiel Jaeken, Renzo Flebus kan(randje buitenspel ?) aan de haal, hij werkt ongenadig af… 1 – 2 . Meteen na de aftrap heeft Gilles Sallaets reeds de gelijkmaker voor zijn rechter voet, maar hij talmt iets te lang vooraleer af te drukken, en een ultieme sliding van een verdediger voorkomt de 2 – 2.

Integendeel seconden later staat een terechte 1 – 3 op het bord, veel ruimte opnieuw weg gegeven en Gilles Van Remoortere eerder op de bal dan Laurens werkt knap af…. 1 – 3….Ik vrees nu voor een pandoering want we zijn niet opgewassen tegen deze tegenstander. We gaan rusten met 2 doelpunten achterstand.

De tweede helft lijken de bezoekers – zonder verder veel aan te dringen - tevreden en hebben ze controle over het gebeuren. Coach Peter Schrauwen veroorlooft zich rond het uur een drietal wissels en haalt onder meer Van Oerle en Demet naar de kant en dat komt zijn team niet echt ten goede. Is eerst invaller Mats Marnef met een afgeweken bal – die maar net naast het doel van een geklopte Siemons gaat – dicht bij de 1 – 4, dan begint het aanvallend geweld bij de bezoekers plots af te nemen en komen de Scheldezonen wat beter in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd de mooiste aanval van de thuisploeg , Niels Marin wordt alleen voor Snyders afgezonderd, zijn eerste poging gaat via het lichaam van de doelman naar de buiten kant, waar Michiel Jaeken het leder oppikt, zijn pass komt opnieuw bij Niels Martin die met een heerlijk hakje de bezoekende doelman verrast en warempel 2 – 3 ! We hebben terug een wedstrijd.

Het is dan ook verrassend dat KFC Kontich na dergelijk overwicht nog 20 minuten min of meer in de problemen komt om de zege veilig te stellen. Zijn de slotminuten wat zenuwslopend voor de thuis supporters, het ontbreekt aan overzicht en overtuiging om alsnog een punt uit de brand te slepen en zo eindigt dit duel met een verdiende overwinning voor het nummer drie dat mijn inziens zeker had mee kunnen spelen voor het kampioenschap, hadden ze in de eerste 2 maanden (september en oktober) minder punten verlies geleden. Proficiat aan de bezoekers, en oproep aan onze jongens om volgende zaterdag te doen wat van hen verwacht wordt, ook aan de spelers die andere oorden gaan opzoeken, maak nog een laatste keer het mooie shirt van onze club nat samen met de spelers die ook graag volgend seizoen met FCSMB in eerste provinciale willen aantreden. We hebben tenslotte ons lot in eigen handen.


Supporters, een allerlaatste keer dit seizoen, op post !

Ciao !

Luc Van Immerseel

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page