top of page
  • Luc Van Immerseel

22-01-2023: FCS MARIEKERKE-BRANST – SP. TISSELT

Bijgewerkt op: 23 jan.


(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 17)


UITSLAG : 1 – 3 (Rust: 0 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Niels Martin – Ilias El Yazidi – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets – Yusuf Köse – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker(70’out) – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Matthias De Vlieger (NG) – Emile Geleyn (70’in) – Yoni Saey (NG).

Scheidsrechter: de heer Gerry Saenen.

Gele kaarten FCSMB: 44’ Jan Mertens – 45’ Niels Martin

Doelpunten: 28’ Nourdine Benali (0 – 1) – 56’ Anthony Sweeck (0 – 2) – 82’ Gilles Sallaets (1 – 2) – 90’ Nourdine Benali 1 – 3.


BAL SPONSORS: EUROMOTO en Café CITE (Puurs)


KANSLOZE NEDERLAAG.
Na een persoonlijke ‘winter break’, terug naar de orde van de dag. Op de kalender een duel tegen top 3 ploeg Sp. Tisselt. Eind Oktober was er de heenwedstrijd (2-0) en kon u reeds lezen dat we aangenaam verrast waren over het sterke team van coach Frank Staes. Drie maanden later bevestigen ze met een knappe tweede plaats in de rangschikking op nauwelijks 2 punten van titel favoriet Berg en Dal ,dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. Het elftal van Tisselt bevat zowat alle nodige ingrediënten ,nodig om vele wedstrijden zegevierend af te sluiten. Techniek, snelheid, ervaring en scorend vermogen. Vooraf was er eerst een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van de echtgenote van onze terrein verzorger Jan De Pauw.

De eerste 20 minuten van deze wedstrijd verliepen vrij evenwichtig, maar het was lang wachten op doelkansen, en dat was net waarop de toeschouwers - die de koude trotseerden – op gehoopt hadden. Waren de mogelijkheden voor de Scheldezonen in hun vorige thuis wedstrijd tegen Ternesse Wommelgem naar verluidt nog talrijk, dan waren onze aanvallers vanmiddag weinig geïnspireerd. Een eerste keer neem ik in minuut 18 de pen en noteren we een afstandspoging van Niels Martin die doelman Levi Van Der Taelen probeert te verrassen, het bezoekende sluitstuk kan het leder over de dwarslat in hoekschop tikken. 25’ Mooie kans nu voor Anthony Sweeck na een voorzet van rechts, hij mist van dichtbij en trapt over. 28’ Hoekshop via Gino Van Camp, we zeggen nog tegen elkaar :’Gevaarlijk fase’ want heel wat gestalte bij de bezoekers. Jan Mertens veert hoog op en werkt de bal weg die in de voeten komt van Nourdine Benali en tegen die zijn plaatsbal naar de verste hoek heeft Laurens Siemons geen verhaal….0 – 1, daarna kan geel-blauw-wit zelden of nooit een vuist maken, we lijden in de opbouw al te snel bal verlies. Even toch dreiging in minuut 35 na een aanval via Niels Martin die Yusuf Köse aanspeelt, die gaat voorbij zijn tegenstander en bereikt de achterlijn, pass naar Gilles Sallaets die net naast besluit. Meteen reactie van rood-wit (36’), Sweeck komt net te laat bij een voorzet van links.

37’ Benali wordt in de ruimte gestuurd en stormt alleen op doel van Siemons af, Van Hoevelen met ultieme tackle op de bal, bezoekers claimen een strafschop, maar naar mijn mening wuift scheidsrechter Saenen deze terecht weg. De ref mag trouwens terug blikken op een goede leiding vanmiddag.

42’ diezelfde Benali is opnieuw dicht bij de 0-2 wanneer zijn trap tegen de verste paal ketst. En kort voor rust nog eens een hoekschop, Van Camp vindt het hoofd van de boomlange en sterke middenvelder Oliver De Groodt, het leder kan nog net voor de doellijn weggewerkt worden. Zo gaan we rusten met een terechte 0 – 1 voorsprong voor onze buren uit Tisselt.

Na rust valt helaas de 0 – 2 vrij snel, in minuut 56, Brian De Herdt wordt weggestuurd , het rugnummer 16 duikt alleen voor onze doelman Laurens Siemons op, die de poging half kan weren, maar de goed gevolgde Sweeck knikt de bal binnen…..0 – 2. Onze jongens lijken nu een geklopt team en vinden geen antwoord.

De toeschouwers zitten daarna lang naar een zoutloze partij te kijken die gelopen is en trekken voortijdig naar de warme kantine. Tot plots in minuut 82 via een hoekschop van Niels Martin de bal aan de eerste paal door Gilles Sallaets tegen het net wordt gedevieerd… 1 – 2 , nog 10-tal minuten te gaan en onverwacht een levenslijn voor FCSMB. Maar onze jongens komen niet verder dan deze aansluitingstreffer, het is daarentegen bezoekende aanvaller Benali die in het absolute slot met zijn tweede van de middag de 1 – 3 eindstand op het scorebord zet.

Logische en verdiende driepunter voor SP. Tisselt, onze Scheldezonen moeten nu tweemaal op rij een verre verplaatsing maken, eerst volgende zondag richting Turnhout op bezoek bij BSK Retie en 1 week later naar leider Berg en Dal (Meerhout)…. Hopelijk kunnen we snel opnieuw punten sprokkelen om de neerwaartse spiraal te doorbreken, want inmiddels zijn we naar een tiende plaats afgezakt en moeten we naar onder beginnen kijken. Het zal nodig zijn dat de jongens hun niveau opkrikken om nog eens een zege te kunnen vieren (inmiddels geleden van 4 december).

Dus even doorspoelen en als collectief met geloof in eigen kunnen naar Retie volgende week.

Onze vierde provincialer liep tegen een 5 – 1 nederlaag bij Aartselaar B aan.
Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page