top of page
  • Luc Van Immerseel

20-11-2022: FCS MARIEKERKE-BRANST – BSK RETIE

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 12)


UITSLAG : 2 – 2 (Rust: 0 – 0)
Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Baris Kizilboga – Niels Martin – Conor Laerenbergh (80’out)– Ilias El Yazidi (78’out) – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloon (29’out) – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Brahim Ben Sallam (NG) – Yusuf Köse (29’in) – Emile Geleyn (80’in) .

Scheidsrechter: de heer Dries De Win

Gele kaarten FCSMB: 20’ Gilles Sallaets – 67’ Niels Martin – 71’ Conor Laerenbergh

Doelpunten: 51’ Ilias El Yazidi (1 – 0) – 58’ Conor Laerenbergh (2 – 0) – 61’ Senne Dierckx (2 – 1) – 87’ Sander Broeckx (2 – 2)


TWEE PUNTEN VERSPEELD.


Als verslaggever van een wedstrijd is het niet altijd evident om een wedstrijd objectief te analyseren als je deel uitmaakt van die club. Maar vandaag denk ik dat zowat iedereen het met mij eens is – ook de volgers en supporters van BSK Retie, dat FCSMB vanmiddag 2 punten heeft verspeeld. Onze gasten – zowat de verste verplaatsing uit de regio Turnhout (83 km) – maakten vorige week brandhout van één der titel favorieten K. Ternesse VV Wommelgem (8-1 !). Hoewel ik vanmiddag vernam van de bezoekende supporters dat Wommelgem het eerste half uur bij een 0 – 1 tussenstand heer en meester was, maar in een mum van 20 minuten BSK Retie 6 x scoorde (!). Na de ontgoochelende zwakke prestatie van FCSMB uit bij ‘s Gravenwezel-Schilde waren we gewaarschuwd en velen tekenden er al voor om een puntje thuis te houden. Coach Raf Joosten kon beschikken over zijn sterkste basis en de Scheldezonen begonnen zonder complexen en met initiatief dit duel. 16’ Eerste grote kans is dan ook te noteren voor de thuisploeg wanneer Niels Martin aangespeeld via Jan Mertens in de rechthoek duikt, hij kapt de laatste bezoekende verdediger uit maar trapt dan te centraal op doelman Seppe Veraghtert. Hier zat meer in Niels…

Nauwelijks 1 minuut later moet Sander Broeckx zijn ploeg altijd op voorsprong zetten na een hoekschop waarbij Laurens Siemons naast de bal zit, voor een quasi leeg doel trapt hij de bal nog op de paal, onbegrijpelijke misser. 22’ Ahmed Sababti lanceert Conor Laerenbergh, deze zet zich voor de laatste verdediger in kansrijke positie, maar zijn poging mist het doel. 24’ Laerenbergh legt met het hoofd terug centraal voor doel waar Gilles Sallaets opduikt, hij wordt in verdachte omstandigheden van de bal gehouden, maar ref De Win ziet het anders en fluit fout tegen Gilles, vreemde beslissing dit. 25’ Mooie aanval Jaeken- Laerenbergh, de bal komt bij Niels Martin die op keeper Veraghtert besluit. 29’ geel voor bezoeker Broeckx na fout op Michiel Jaeken, eerder gaf de ref ook al geel aan Sallaets voor een erg lichte fout. 30’ Thomas Van Tongerloo moet met blessure naar de kant, Yusuf Köse komt op zijn plaats, in minuut 34 levert hij een prima voorzet naar de tweede paal waar Ilias El Yazidi opduikt maar net niet goed genoeg bij de bal kan om te scoren. 38’ Uithaal van Niels Martin, maar de bezoekende doelman zit er goed bij. Zo gaan we rusten met een 0 – 0. De Scheldezonen verdienden een voorsprong en zijn op technisch vlak en in de combinatie de meerdere van BSK Retie, hoewel de bezoekers de beste kans misten via Broeckx. We hebben tot dan naar een genietbare wedstrijd staan kijken met vooral een sterke thuisploeg. Nauwelijks afgetrapt voor de tweede helft (46’) kan Ilias meteen kansrijk aanleggen, zijn pegel heeft de goede richting maar wordt afgeblokt door een verdediger. 51’ De bezoekers duiken nog eens voor ons doel, Senne Dierckx met steekpass in de rug van onze defensie op zijn kapitein Wout Noeyens, onze doelman Laurens Siemons gooit zich als eerste op de bal. 52’ GOOOOOOOOAAAAAAAAAAAL 1 – 0 Ilias El Yazidi krijgt een bal terug gelegd en haalt vernietigend uit, het leder vliegt tegen het net, eindelijk die verdiende voorsprong. Nauwelijks 6 minuten later (58’) GOOOOOAAAAAAL !! 2 – 0 Baris Kizilboga speelt de bal naar Conor Laerenbergh die met rechts de bal in doel trapt….dit zou niet meer mis mogen gaan. De aansluitingstreffer valt echter te snel in minuut 62, bal verlies aan de middenlijn, snelle omschakeling bij Retie en we zijn Senne Dierckx uit het oog verloren, hij verschalkt onze defensie en ook onze doelman ….. 2- 1 .

65’ Laerenbergh van op afstand, zijn knal gaat niet ver naast. 69’ Niels Martin pakt wel erg klungelig geel, na blessure behandeling komt hij ongevraagd terug op het veld zonder voorafgaande toestemming…. De Win trekt het gele karton….

74’ Ook Laerenbergh pakt alweer zijn klassieke gele kaart na protest tegen de ref.

We gaan naar een spannend slot met een krappe voorsprong, minuut 84 corner via Dierckx, Guus Keersmaekers kopt over doel. In het absolute slot zit dame Fortuna tegen , we zakken – begrijpelijkerwijze – wat in, je ziet dat wel vaker in dergelijke omstandigheden, de bezoekers zetten via de linker flank een aanval op, bal gaat al dan niet over de zijlijn (?), sommigen zeggen wel, anderen niet… spel gaat door een bezoeker trapt een bal tegen het lichaam van zijn medemaat en het leder caprioleert in de rug van onze defensie bij Dierckx die laag voor doel brengt, de volledig vrij staande Sander Broeckx kan nu wel scoren en ons een koude douche bezorgen…… 2 – 2.

Erg zuur, verliezen we vorige zondag verdiend, dan verspelen we vanmiddag twee nuttige punten, het verhaal van het beste paard dat de haver niet krijgt… erg jammer !

Na deze bittere pil en in extremis puntenverlies moeten we vooral terug blikken op de sterke prestatie van onze ploeg die technisch de meerdere waren van een top 5 ploeg wat ons zeker vertrouwen en perspectief biedt voor de toekomst. We staan nu op plaats 8 in de rangschikking, de volgende wedstrijd op de kalender tegen Ternesse Wommelgem wordt verschoven naar 8 januari 2023.

Geniet van het WK in Qatar en graag tot volgende afspraak uit bij KFC Ranst op zondag 4 december.Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page