top of page
  • Luc Van Immerseel

2-10-2022: KFC KONTICH - FCS MARIEKERKE-BRANST

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 5)UITSLAG : 3 – 4 (Rust: 1 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Brahim Ben Sallam (46’out) – Kenny Van Hoevelen – Niels Martin – Conor Laerenbergh – Ilias El Yazidi – Ahmed Sababti – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker (63’out) – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Sasha Barideau (46’in) – Abderrahman Mdaouchi (63’in) – Yusuf Köse (NG) _ Emile Geleyn (NG).

Scheidsrechter: de heer Jakub Stefanski

Gele kaarten FCSMB: 54’ Sasha Barideau – 75’ Thomas Van Tongerloo.

Doelpunten: 34’ Renzo Flebus (1 – 0) – 43’ Conor Laerenbergh (pen. 1 – 1) – 61’Kaan Demet (2 – 1) – 68’ Conor Laerenbergh (2 – 2) – 73’ Conor Laerenbergh (2 – 3) – 74’ Gilles Van Remoortere (3 – 3 ) – 93’ Ilias El Yazidi (3 – 4).


Apotheose in minuut 93 !Lukt het vooralsnog niet onder eigen kerktoren, behalen onze Scheldezonen na hun derde uitwedstrijd een perfect rapport met 9 op 9. Tegenstander vanmiddag KFC Kontich , de troepen van Peter Schrauwen telde na 4 wedstrijden vier punten, en wellicht was dat wat onder de verwachtingen. Wie naar de eerste helft van dit duel zat te kijken had ons wellicht weinig kans gegeven om iets mee naar huis te nemen. We kwamen op alle vlakken tekort , wonnen geen duels, konden nooit de bal in eigen rangen houden, geen enkele combinatie die tot een doelkans leidde… in de volksmond… ‘TE PLAT’ . Wat een contrast met onze vorige wedstrijd. We mogen dan ook stellen dat de 1 – 1 stand bij rust erg gevleid te noemen is. We overlopen eens deze eerste 45 minuten:

3’ Meteen schrikken wanneer Gilles Van Remoortere neer gaat in de rechthoek en ref Stefanski fluit… hij ziet allicht terecht dat het nummer 11 gewillig een strafschop zoekt en bestraft de schwalbe met een geel karton. 7’ mooie kop kans voor Renzo Flebus, Sander laat te veel ruimte maar de kopbal van de aanvaller gaat toch nog ruim naast de kooi van Laurens. Wij verliezen voortdurend onmiddellijk de bal en moeten het spel ondergaan. 20’ Ingestudeerde hoekschop, twee rond de bal en 1 speler (Mattthias Baert) aan de 16, het leder komt bij hem en in één tijd trapt Baert met links op doel, een attente Laurens Siemons zit er goed bij. 23’ Kaan Demet nu dicht bij de openingstreffer, zijn deviatie gaat maar net naast. Slechts 1 minuut later wordt onze verdediger Brahim Ben Sallam – die niet fit oogt – zo maar voorbij gelopen door Flebus, zijn poging wordt in twee tijden door onze doelman gepakt. Het onvermijdelijke doelpunt valt dan toch in minuut 34, opnieuw Rebus met te veel ruimte na een slecht afgeweerde bal, kan hij aanleggen, zijn trap wijkt af op verdedigend been en valt in een boog over de armen van Laurens….. 1 – 0 en dit is op dat ogenblik meer dan terecht. In minuut 43 valt er plots een appel uit de boom, na een hoekschop ontstaat er een scrimmage voor doel van Jef Snyders, bal blijft hangen en Sander De Prycker wordt door Remi Van Esser gehaakt, de goed leidende ref Stefanski wijst na contact met zijn assistent naar de stip… coach Schrauwen vol ongeloof protesteert maar tevergeefs, zijn team en aanhang hadden eerder in de wedstrijd ook al een penalty geclaimd – al dan niet terecht – voor handspel van Brahim. Conor Laerenberg geeft Snyders het nakijken en we staan plots op slag van rust op 1 – 1 gelijk.

Dit heeft ongetwijfeld onze jongens op betere ideeën gebracht in de tweede helft, en enkele spelers zijn opgestaan ,vooral dan in ons aanvallend compartiment.

47’ Ilias El Yazidi met mooie dribbel van links naar binnen, legt aan maar kraakt zijn schot. Conor Laerenbergh die zich moeilijk kon doorzetten de paar laatste wedstrijden ontpopt zich stilaan tot man van de match, met de rug naar doel en op de huid gezeten door een verdediger kan hij zich toch mooi vrij draaien en aanleggen, Snyders met enige moeite kan afweren. 55’ Alexander Bell komt net iets te laat om Laurens te verschalken, onze keeper is net eerst op de bal. 61’ mistasten van Sander en plots te veel ruimte op rechts, de bal wordt aan 16 afgelegd naar Kaan Demet die naar de verste hoek mikt en Siemons verschalkt, we staan opnieuw op achterstand…. 2 – 1.

Onze ploeg reageert en toont nu wel weerbaarheid, 68’ knappe lange bal Jan Mertens naar Conor, Snyders ziet er niet helemaal goed uit bij het uitkomen en Conor is eerst op de bal, vanuit scherpe hoek weet hij toch te scoren ! GOOOOOAAAALLL 2 – 2

Amper 5 minuten later zet Thomas Van Tongerloo een knap 1 – 2tje op met Ilias, Thomas zet zich goed door in de 16, bal komt bij Conor die van dicht bij Snyders geen kans laat…. GOOOOOAAAAAAALLLL !!! 2 – 3, grote vreugde… echter van korte duur. 60 seconden later is alles terug te herdoen, Michiel Jaeken vorige zondag bij de uitblinkers kent vanmiddag een moeilijke wedstrijd en gaat in de fout, Gilles Van Remoortere straft dit genadeloos af en het staat 3 – 3, we zitten naar een dol laatste half uur van deze wedstrijd te kijken en dit oogt voor de neutrale kijker zeker leuk. Met nog een kwartier te gaan is de spanning te snijden en voel je dat er links of rechts nog een doelpuntje kan vallen. 75’ de gretig ingevallen Mdaouchi begint aan één van zijn gekende rushes, snijdt naar binnen en krult de bal naar de verste bovenhoek, Snyders is geklopt maar het leder gaat tegen de dwarsligger en komt voor de voeten van Niels Martin, hij trapt de eerste rebound tegen het lichaam van Snyders, de bal caprioleert centimeters voor de doellijn tot bij Conor…. En hoe dan het leder toch niet tegen het net is gegaan kan niemand me uitleggen ook onze spits niet…...we grijpen ons naar het hoofd, was dit onze verkeken laatste mogelijkheid?

Je hinkt dan in het slot toch wat op twee gedachten, moeten we dat ene punt over de streep trekken en in laag blok daar onze prioriteit kiezen ? Nee …. onze spelers willen blijkbaar meer en blijven de aanval zoeken, nu Abderrahman Mdaouchi in minuut 86, opnieuw rukt hij op met zijn snelheid naar de 16, helaas verliest hij het overzicht want Niels Martin staat ziels alleen voor doel en helaas gaat hij zijn eigen kans en trapt ver over….JAMMER !

We zitten inmiddels diep in blessure tijd, wanneer Jan nog eens met zijn lange bal Conor zoekt, die kan mooi in de loop van Ilias verlengen en die brengt onze aanhang helemaal in extase, met een schitterende volley fusilleert hij Snyders en zet de 3 – 4 eindstand op het scorebord. GOAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLL !!!!! De bank ontploft, en dolle pret uiteraard, dit kan voetbal zo mooi maken, de ene keer sta je in het juiste kamp, de andere keer is dat tegen je, dus grote tegengestelde emoties op het veld aan de Duffelse steenweg. Was een puntendeling een juistere weergave geweest, allicht wel, maar onze aanvallers waren vanmiddag in de tweede helft bij wijlen ongrijpbaar en maakten het verschil.

Uiteraard hebben we dan even tijd genomen om dit te vieren, vandaar dat het verslag wat later ‘ge-post’ werd. Zo werd het samen met ons geslaagd mossel festijn – met dank aan de vele vrijwilligers – een mooi weekend.

Volgende opdracht zondag 9 oktober, duel tegen Heikant-Berlaar aan de Droogveld , zij tellen na vijf duels 7 punten en zegevierden vanmiddag met duidelijk 4 – 0 van ‘s Gravenwezel-Schilde.
Ons team dat uit komt in vierde provinciale ging met dezelfde score nipt ten onder tegen KFC Kontich B (3 – 4).Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page