top of page
  • Luc Van Immerseel

19-03-2023: FCS MARIEKERKE-BRANST – LOENHOUT SK

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 25)


UITSLAG : 0 – 0 (Rust: 0 – 0)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Van Hoevelen Kenny – Ilias El Yazidi – Rachan Van Haegenberg – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets – Yusuf Köse – Emile Geleyn – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker (39’out)

Wisselspelers: Sonny Hovart (85’in) – Batuhan Gönen (39’in – 85’out) – Daan Fransen (NG) – Matthias De Vlieger (NG)

Scheidsrechter: de heer Omar El Filali

Gele kaarten FCSMB: 82’ Laurens Siemons.

Rode kaart: 40’ Victor Van Dooren (kinesist-verzorger)

Doelpunten: geen.


1 PUNT HET HOOGST HAALBARE.
Uw reporter heeft enige tijd nodig gehad om een verslag te kunnen neerschrijven over de wedstrijd van gisteren middag tegen SK Loenhout. Wat beide ploegen serveerden – aan de toch vrij talrijk opgekomen toeschouwers - was bijzonder slappe kost.

Supporters vragen me vaak waarom ik het vaak over ons behoud in eerste provinciale heb, dat heeft uiteraard alles te maken met het aantal ‘Antwerpse’ dalers in de Nationale reeks, en dat kan in het slechtste scenario wel tot 5 dalers in eerste provinciale leiden. Plaatsen 14, 15 en 16 degraderen rechtstreeks en per ‘Antwerpse’ daler in derde Nationale B komt er 1 club bij. Op 5 wedstrijden voor het einde is er 1 extra daler (dus 4) , dit door de rangschikking van Witgoor (15de plaats). De 13de gerangschikten van derde Nationale A en B spelen een eindronde tegen elkaar voor bijkomende daler, vandaag zijn dat 1 Oost-Vlaamse club en 1 club uit Brabant. Het klinkt allemaal ingewikkeld en voor de lezers die dit interesseert kunnen alle mogelijke scenario’s terug vinden op de website van voetbal Vlaanderen(of voetbalexpress.be) in de rubriek: ‘3de afdeling VV – degradatie’

Om het aantal dalers te beperken tot 4 haalt Nijlen KFC best ook nog een aantal punten de komende weken. Natuurlijk kijken we beter niet naar anderen en zorgen we zelf voor de zekerheid. Op vijf wedstrijden voor het eind staan we op plaats 11 en houden we vijf clubs achter ons, KFC De Kempen Tielen-Lichtaart (9de) en SK Loenhout (10de) tellen nauwelijks 1 puntje meer en onze eerste achtervolgers Ranst en Vosselaar staan op 5 punten afstand. Maakt het huidige spelniveau ons niet warm, zorgt de spanning daar wel voor.

Opnieuw was het gisteren middag alweer een grote puzzel voor ons trainers om een elftal op het veld uit te tekenen. Michiel Jaeken en Yoni Saey beide geel geschorst, Niels Martin met blessure aan de kant en ook geen Barideau bij de 15. Kapitein Kenny Van Hoevelen keerde wel terug aan de aftrap, hoewel niet 100 % fit, was hij wel erg belangrijk. Ook keerde Yusuf Köse terug na een lange afwezigheid en Sander De Prycker kwam op de positie van Michiel Jaeken. Op de bank twee ‘jonkies’ de 16-jarige Sonny Hovart en de pas 17-jarige Daan Fransen.

Het mag duidelijk zijn dat het moeilijk werken is momenteel. Sedert begin dit jaar 2023 haalden we 10 op 30 en dat kwam veelal door werkvoetbal en inzet, en niet door voetballend vermogen. Maar laat nu net dit het ingrediënt zijn dat ons naar een goede afloop moet leiden. Ook na het duel tegen Sk Loenhout moeten we onze defensie en doelman prijzen dat ze vaak onder druk – doordat we in het midden en voorin geen bal kunnen vasthouden laat staan kunnen rondspelen – het hoofd koel houden. Goed verdedigen is ook een kwaliteit en dat is een betrouwbaar sluitstuk evenzeer. Laten we eerlijk zijn, als we vorige week uit bij De Kempen een punt verdienden op basis van doelkansen, kregen we vanmiddag mogelijk meer dan ons deel met een scoreloos gelijkspel. De meeste mogelijkheden en balbezit waren voor rood-wit, niet dat zij sprankelend voetbal op de grasmat brachten, maar zij zullen terecht het gevoel gehad hebben dat er meer te halen viel.

Hoewel een geel-blauw-wit hart zet uw verslaggever zoveel mogelijk zijn neutrale bril op om een verslag van onze wedstrijden neer te pennen. Nu was het een hele opdracht om hoogtepunten te noteren.

Pas in minuut 14 wat opschudding, wanneer Rachan Van Haegenberg centraal op het midden balverlies lijdt, Wouter Meeusen kan zo alleen op ons doel afstormen, gelukkig fluit ref El Filali voor een overtreding die hij gezien had op Rachan, dit tot groot ongenoegen van coach Bartholomeeusen. 20’ een eerste keer een halve kans voor de thuisploeg, na een voorzet van Sallaets naar de tweede paal waar Ilias El Yazidi opduikt maar naast de bal trapt. 33’ mooie schietkans voor bezoeker Quinten Meeusen, maar zijn trap centraal aan de 16 is een afzwaaier en gaat naast het doel van Laurens Siemons. 39’ Echte bizarre spelfase, Sander De Prycker gaat na duel neer en de schade lijkt groot, schouder uit de kom, gebroken pols en blessure aan de vingers… maar wat hier ref El Filali bezielt doet alle aanwezigen de wenkbrauwen fronsen. Hij laat onze kinesist-verzorger Victor toe om eerste zorgen toe te brengen, maar maant hem aan met spoed Sander buiten de lijnen te gaan verzorgen, het ware zinvoller geweest meneer Filali om u eerst te vergewissen van de blessures in plaats van druk te zetten op de verzorger die dan met een begrijpelijke reactie zijn onbegrip toont. Het is dan ook flauw dat u dit met een rode kaart beantwoord. Voor mezelf en vele toeschouwers allicht een primeur in mineur, want het duurde enige tijd voor dat het bij de meeste mensen door drong dat de kinesist een rode kaart had gekregen. En als kers op de taart waren het de bezoekers die de fout mee kregen…. Begrijpen, wie begrijpen kan. Dus alweer zoeken naar oplossingen voor onze trainers, Thomas Van Tongerloo verandert van kant en Yusuf Köse zakt naar achter. De vrije trap via Meeusen gaat naar aanvaller Thomas Aertsen die op doel kopt, maar een attente Siemons kan in hoekschop weren. 40’ beste mogelijkheid voor Loenhout wanneer Anton Vermeiren de gehele linkerflank oprolt en afstormt op de uit gekomen Siemons, gelukkig voor ons volgt een onzuivere lob en weg dot van een kans. 44’ de eerste en enige vlotte aanval van FCSMB is via onze rechter flank, Gönen vindt El Yazidi, maar diens trap gaat voorlangs. Tijd voor een koffie of een pintje, rust 0 : 0.

57’ hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, nauwelijks kansen, tot plots de rechterflank aanvaller van rood-wit (in buitenspel ?) mag door gaan, wie anders dan Jan Mertens kan in extremis het gevaar nog neutraliseren met een ultieme correcte tackle. We schuiven door naar minuut 63 na een overtreding aan de 16 – op gevaarlijke positie – mag Thomas Aertsen zich achter een vrije trap zetten, het nummer 10 knalt het leder op de vuisten van onze doelman. 67’ diezelfde Aertsen is nu na hoekschop erg dicht bij de 0 – 1 wanneer hij vrij aan de tweede paal lijkt te gaan binnen koppen, een ultieme reflex van Siemons houdt ons in de wedstrijd.

75’ Yusuf Köse mist een interceptie waardoor invaller Kai Goormachtig plots in vrije schiet positie komt, gelukkig besluit hij te slap en opnieuw is het Laurens die in twee tijden het gevaar onschadelijk maakt. We noteren 1 mooie kans voor FCSMB en het is niet verwonderlijk dat die er komt via een persoonlijke actie van Jan Mertens, hij omzeilt in minuut 76 een aantal hindernissen en duikt zo plots voor het doel van Rombouts op, Jan lijkt te gaan scoren want het moeilijkste ligt achter de rug, helaas raakt hij de bal te veel met buitenkant links zodat deze aan de verkeerde kant van de paal naast gaat, meer kan een onmondige thuisploeg niet tonen, en zo slepen we op basis van inzet toch een punt uit de brand en daar mogen we zeker niet over klagen, hoewel Jan op het eind nog een hold-up had kunnen plegen.

Volgende opdracht alweer duel van belang uit bij VV Vosselaar, en een week later een wedstrijd aan de Droogveld tegen Eendracht Zoersel. Helaas kan ik beide niet bijwonen. Valt na deze weken alles in een definitieve plooi ?


Supporters bedankt voor jullie opkomst en steun, en we rekenen op jullie in deze eindfase.Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page