top of page
  • Luc Van Immerseel

18-09-2022: KFCE ZOERSEL - FCS MARIEKERKE-BRANST


(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 3)


UITSLAG : 1 – 3 (Rust: 0 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Brahim Ben Sallam – Kenny Van Hoevelen – Sasha Barideau – Niels Martin (87’out)– Conor Laerenbergh (55’out) – Ilias El Yazidi – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker (77’out) – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Baris Kizilboga (77’in) – Rachan Van Haegenberg (NG) – Gilles Sallaets (55’in) – Yusuf Köse (87’in).

Scheidsrechter: de heer Stef Van Briel (1e lijnrechter die ref. Hannelore Onsea verving)

Gele kaarten FCSMB: 12’ Conor Laerenbergh – 63’ Jan Mertens – 68’ Ilias El Yazidi.

Doelpunten: 4’ Niels Martin (0-1) – 60’ Gilles Sallaets (0-2) – 76’ Michiel Jaeken (0-3) – 90’ Kenny Van Hoevelen (own-goal 1-3) .


Opnieuw een dik verdiende uitzege !Derde speeldag van het seizoen, en op het programma een trip van 60-tal km naar Zoersel. Deze gemeente telt 2 ploegen in onze reeks, tegenstander deze namiddag KFC Eendracht Zoersel. We treffen ter plaatse een knappe infrastructuur aan, met uitstekend veld. De aangeduide referee mevrouw Hannelore Onsea moet verstek geven en wordt vervangen door 1ste lijnrechter de heer Stef Van Briel. Aan de oproep voor een vrijwilliger om de lijn te doen wordt geen vervolg gegeven.

Zowat de helft van de tribune wordt ingenomen door supporters van onze Scheldezonen. Na de nederlaag vorige week was het zaak om trachten 1 of meer punten mee naar Mariekerke-Branst te nemen. Sander De Prycker kwam aan de aftrap, Sasha Barideau en Baris Kizilboga wisselden terug van plaats.

We openen meteen met overtuiging , nauwelijks afgetrapt stuurt Jan Mertens, Ilias diep , vervolg met een mooie kapbeweging, maar hij moet te lang wachten op een medemaat die in de rechthoek komt. 3de minuut, alweer een knappe cross van sterke Jan richting Niels Martin die alleen voor doelman Levy Moorkens opduikt. Niels trapt de bal knap tegen het net en we hebben een vroege voorsprong GOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAL !! 0 – 1. Niels kan (moet) in minuut 10 de score zelfs verdubbelen, Ilias bedient hem vrij voor doel, onze aanvaller wil Moorkens stiften, maar die kan met de vingertoppen nog net het leder doen afwijken.

12’ de klassieke protest gele kaart van Conor , weliswaar na een dubieuze beslissing van de gelegenheids ref, erg vroeg in de wedstrijd wel en we vragen ons nu al af of dat met nog 80 minuten te gaan goed gaat komen. We spoelen dan even door naar minuut 24 wanneer Jan Mertens goed laag uit haalt, iets te centraal, Moorkens gaat goed plat. De thuisploeg geraakt nauwelijks aan kansen , enkel de hoekschoppen van het nummer 7 Steve Bartholomeeussen dwingen onze verdedigers om scherp te zijn.

Na onze goede start , maken we mijn inziens wat de fout om te groot te staan, waardoor we wat ruimte laten in de rug van ons middenveld, iets compacter spelen lijkt onze ploeg beter te bevallen. Hoewel we iets minder aan grote kansen toe komen, zijn we technisch beter dan Zoersel en wordt onze doelman niet op de proef gesteld. We gaan rusten met een logische 0 – 1 voorsprong. Na het verlaten van de aangenaam warme en knappe kantine, nemen we terug plaats op onze zitjes en zijn we wat blij met een dak boven ons hoofd, want de sluizen zijn boven al de ganse dag open gezet.

Net als onze opener in de eerste helft, komen we nu ook in minuut 46 meteen aan een mooie mogelijkheid, knappe cross van Brahim Ben Sallam richting Conor Laerenbergh, hij gaat na het duel met een verdediger neer , de ref wuift ons protest weg. Bij de thuisploeg beginnen ze plots wat wilde tackles uit te voeren en nemen op slechts 4 minuten tijd 3 x een geel karton. 55’ Conor gaat net voor de 16 neer en we verwachten een vrije trap in ons voordeel, de ref oordeelt echter een vrije trap aan de thuisploeg te geven , voor schwalbe moet het dan zijn….. We begrijpen het protest van coach Raf De Houwer die een tweede kaart voor Conor vraagt en verwacht. Gelukkig doet hij dat niet en zodoende haalt onze coach Raf Joosten wijselijk onze spits naar de kant, in zijn plaats komt de herop geviste Gilles Sallaets.

57’ we gaan op zoek naar een wat geruststellend tweede doelpunt, eerst nog eens een lage schuiver van Jan, 1 minuut later centraal verdediger Brahim die Niels in de rug van de defensie aanspeelt, maar ook zijn poging wordt door Moorkens gepakt. En op het uur opnieuw een goede pass van Brahim naar Gilles, die 1 op 1 komt, de verdediger laat hem de ruimte om aan te leggen en tegen zijn plaatsbal heeft Moorkens nu geen verhaal….GOOOOOOOAAAAAAALLL ! 0 – 2.

67’ toch eens de thuisploeg wanneer na corner kapitein Aron Geerts kan koppen, onze doelman Laurens met een redding voor de foto. 74’ Pech voor Sander De Prycker die na een spurtje naar de hamstring tast...einde wedstrijd. Jan zakt een plaatsje en Baris komt in de ploeg. 79’ invaller Mbaye mist aan de 2de paal een mooie kopkans voor de thuisploeg. Minuut 83 , na een mooi opgezette aanval doet Michiel Jaeken definitief de boeken dicht wanneer zijn poging in de bovenhoek tegen het net gaat…..GOAAAAAAAAALLLL !! 0 – 3.

Dit wordt echter niet de eindstand, want ook onze skipper Kenny Van Hoevelen komt op het scorebord, aan de verkeerde zijde echter, wanneer hij een lage voorzet in eigen doel glijdt. Zijn vrouw die naast ons zit in de tribune verwijst hem vannacht naar de canapé…. Geintje Kenny, je mag terugblikken op een sterke prestatie vanmiddag. Maar dat mag ook Niels Martin die zowel in bal recuperaties als in het uitzetten van onze aanvallen de exponent van onze overtuigende uitzege was en terecht van zijn trainers een applauswissel kreeg op het einde van dit duel, dat we overtuigend winnen. Mooie zege tegen een weliswaar onmondige thuisploeg, maar daar genieten we niet minder om. Met een zes op 9 maken we toch een mooie start. Nu reeds na 3 speeldagen heeft geen enkel team nog het maximum van de punten, en staan we heel mooi op een 5de stek. Volgende tegenstander is KVV Vosselaar dat vanmiddag 1-1 gelijk speelde tegen KSK Retie, zij zijn nog ongeslagen en vergaarden tot nog toe 5 punten.


Ons B-elftal moest in 4de Provinciale A nipt het onderspit delven tegen KSK Reet: uitslag 1 – 2.

Tot volgende week ! En supporters….. Op post !


Ciao !

Luc Van Immerseel.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page