top of page
  • Luc Van Immerseel

16-10-2022: ANTONIA ZOERSEL - FCS MARIEKERKE-BRANST


(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 7)UITSLAG : 1 – 1 (Rust: 0 – 0)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen (65’out) – Sasha Barideau (53’out) – Niels Martin – Ilias El Yazidi – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets (70’out) – Yusuf Köse – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker – Michiel Jaeken

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Brahim Ben Sallam (65’in) – Barsi Kizilboga (53’in) – Abderrahman Mdaouchi (70’in) .

Scheidsrechter: de heer Alexzander Zharkov

Gele kaarten FCSMB: geen

Doelpunten: 49’ Gilles Sallaets (0 – 1) – 61’ Koen Matyn (1 – 1).


OP 1 CENTIMETER VAN DE ZEGE !Opnieuw een trip naar Zoersel, dit keer op bezoek bij Antonia. Rood-groen staat 1 plaatsje onder ons en telt 1 punt minder dan onze Scheldezonen. Wat wijzigingen dienden doorgevoerd worden in ons elftal, Gilles Sallaets keerde terug in de basis na enkele weken afwezigheid en ook Yusuf Köse kreeg zijn kans van de coach. Geen Jan Mertens en Conor Laerenbergh , beide geel geschorst en dus gedwongen aan de kant.

Begonnen we de laatste weken slap aan de partij, dan was dit vanmiddag op het grote grasveld van Antonia anders. Onze jongens eisten het betere van het spel meteen op en combineerden bij wijlen vlot. Een eerste kansje komt er via Ahmed Sababti in minuut 5 die zijn poging nog in extremis afgeblokt ziet door een thuis verdediger.

De thuisploeg dreigt een eerste keer (9’) na hoekschop van Jens Dyck, de gastheren hebben wel wat gestalte in hun elftal en dus is het oppassen geblazen bij stilstaande fases, de bal wordt over gekopt. Mooie aanval van de thuisploeg via Jan Van Der Voort gaat het naar Paul Van Kemseke, het leder wordt afgelegd op Olivier Verbist die met een lage knal uithaalt, Laurens Siemons gaat goed plat.

Gevaar 1 minuut later wanneer Niels Martin op rechts een bal verstuurt naar Gilles Sallaets met een ultieme sliding kan Jannick Van Sanden verhinderen dat onze aanvaller kan scoren. In de eerste helft laat Yusuf Köse de snelle Mohamed Sefiani Filali te veel ruimte, en moet Thomas Van Tongerloo vaak de gaten dichten. Nu in minuut 17 kan Jens Van Loon net niet goed genoeg bij de voorzet om tot scoren te komen.

27’ Knappe bal van Ilias El Yazidi naar Gilles, doelman Gregory Van Nooten is net eerder op de bal. Kort daarop een droom pass van diezelfde Ilias naar Niels Martin die net niet goed genoeg kan lobben, de assistent heeft echter ook buitenspel gezien.


35’ opnieuw Ilias met goede lage knal, de keeper met veel moeite lost, maar niemand van geel-blauw-wit in de buurt om binnen te duwen. 38’ Ahmed Sababti aan een sterke eerste helft bezig wordt het leder aangespeeld via Köse, uit de draai mikt hij de bal naar de verste hoek, …. net naast. Verdienen we dan reeds de voorsprong, 2 minuten later komen we ei zo na op achterstand wanneer Sander De Prycker er af gelopen wordt door Van Kemseke, deze stormt op doel af, maar Laurens redt de meubelen. We gaan na een goed onderhoudende eerste helft rusten met 0 – 0.


Eerste mooie kans na de pauze is ook voor onze jongens, Köse vindt Niels Martin , zijn poging wordt door Van Nooten gepakt. Minuut 49 , de thuisploeg gaat achterin blunderen, Koen Matyn past in de voeten Van Niels Martin, die vindt Gilles Sallaets aan de 2de paal , onze aanvaller knalt met mooie volley het leder tegen het net…..GOAAAAAAAAALLL !! 0 – 1, terechte tussenstand. 54’ Sasha Barideau valt met blessure uit, in zijn plaats komt Baris Kizilboga.

58’ Hoekschop Jens Dyck en Koen Matyn kan zijn foutje al recht zetten , want mag ongehinderd binnen koppen….. 1 – 1, lang hebben we niet van onze voorsprong kunnen genieten. De volgende minuten komt er wat aarzeling in ons elftal, en komen we achterin wat onder druk, gelukkig speelt vanmiddag Thomas Van Tongerloo een erge sterke partij (beste Scheldezoon vanmiddag zeg maar) en is hij erg attent met diverse nuttige tussenkomsten. 67’ grote mogelijkheid voor Niels Martin, je verwacht van Niels dat hij met dergelijke kansen meer doet dan nu, want hij heeft te veel tijd nodig om af te drukken. Twintig minuten voor tijd zien we een botsing met een thuisspeler en Kenny Van Hoevelen, onze skipper blijft liggen met hoofdwonde en moet noodgedwongen de strijd staken. Natuurlijk wel een aderlating voor onze defensie vooral bij standaardsituaties. De laatste 20 minuten erger ik me vooral aan de scheidsrechter, veelal tracht ik kritiek aan het adres van de ref te vermijden, maar wat deze man in het slot door de vingers zag kan echt niet. Gelukkig werd deze man gevolgd in de tribune en ben ik er gerust in dat hij geen goed rapport zal voor gelegd worden. Ilias El Yazidi wordt twee maal naar het einde flagrant onderuit geschopt, in een aanval met dreiging. 81’ Van Kemseke ziet enkel nog de noodrem om Ilias af te stoppen, geen enkele intentie om de bal te spelen, net voor de bank van onze coach die natuurlijk opveert….. reactie van ref Zharkov ? (slechts) Geel voor van Kemseke

en ook voor onze coach, flinke beslissing dit. 85’ Köse intercepteert op het midden een bal en stuurt Niels weg, Niels kan nog dichter naar doel afstormen , maar beslist om snel te trappen, Van Nooten pareert zijn poging. 88’ omschakeling naar de andere kant, veel ruimte aan de linker zijde, een knal naar de verste bovenhoek, Laurens met knappe reflex voorkomt erger. 90’ Ik fluister bij mezelf nog, kom op jongens doe nog eens een ‘Kontichje’ (scoren in het absolute slot), en wat scheelt het ?!! 1 cm , Niels kan centraal aan de rechthoek aanleggen, zijn bal strandt op binnenkant paal….. wat een pech ! Het slotakkoord is voor ref Zharkov die opnieuw ‘een schop’ niet bestraft wanneer alweer Ilias onderuit wordt getrapt, wanneer deze oprukt richting doel….. Dit is het niet willen zien, of onkunde en met deze een kort pleidooi om aanvallers hier meer te beschermen. Ilias - vaak geviseerd en onderuit gehaald vanwege zijn flitse versnellingen – reageerde ietwat gefrustreerd vorige week tegen Heikant Berlaar en gooide een bal naar zijn belager. Resultaat rood en drie wedstrijden geschorst. Hierbij stel ik me toch wat vragen….

Einde wedstrijd en eerste gelijkspel van het seizoen.


Volgende afspraak, thuiswedstrijd tegen KFC De Kempen Tielen-Lichtaart, zij staan op een 7de plaats met 11 punten en wonnen zaterdag avond tegen KVV Vosselaar met 3 – 1, wij staan op een mooie plaats 8 met 10 punten. Geen verslag volgende week, maar mijn collega’s houden jullie zeker op de hoogte.
Ons elftal in vierde provinciale verloor zijn thuis wedstrijd tegen SV Aartselaar B met 0 – 3.Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page