top of page
  • Luc Van Immerseel

16-04-2023: K. TERNESSE VV. – FCS MARIEKERKE-BRANST

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 28)
UITSLAG : 4 – 0 (Rust: 2 – 0)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Niels Martin – Rachan Van Haegenberg – Gilles Sallaets – Emile Geleyn (60’out) – Jan Mertens (79’out) – Thomas Van Tongerloo – Sander Deprycker – Michiel Jaeken – Yoni Saey (79’ out)

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Daan Fransen (79’in) – Yusuf Köse (60’in) – Matthias De Vlieger (79’in).

Scheidsrechter: mevrouw Jana Van LaereGele kaarten FCSMB: 45’ Yoni Saey – 59’ Laurens Siemons

Doelpunten: 10’ Andreas Destoop (1 – 0) – 36’ Andreas Destoop (2 – 0) – 60’ Andreas Destoop – 79’ Leyton Dewasch (4 – 0).


AFSTRAFFING IN EFFICIËNTIE.


Wie de wedstrijd aan het Brieleke in Wommelgem vanmiddag gevolgd heeft kan niet begrijpen dat geel-blauw-wit vanmiddag met een duidelijke 4 – 0 nederlaag huiswaarts moest keren. Normaal zeg je 4 – 0 niks te vertellen want verschil op scorebord veel te groot. Op het scorebord inderdaad, op het veld vertellen de cijfers echter niet het wedstrijdbeeld. Als het aantal bij elkaar gespeelde kansen nul doelpunten in 90 minuten oplevert dan kan je na deze wedstrijd enkel stellen dat onze aanvallers vanmiddag bijzonder onmondig waren en dat aan de andere kant een trefzekere Andreas Destoop wel toonde hoe je met doelkansen omgaat. De eerste helft heeft het rugnummer 9 slechts 2 momenten nodig om ons bij rust al op aanzienlijke afstand te zetten (2 – 0). Bij FCSMB zijn er altijd wel jongens die er voor gaan - vanmiddag een goede Michiel Jaeken gezien - spelers als Van Hoevelen en Mertens gaan steeds voorop in de strijd, echter op het middenveld en voorin gaven we vanmiddag niet thuis.

Een overzicht van de talrijke momenten:

Minuut 4 een eerste mogelijkheid voor Jeffrey De Wasch, zijn punter gaat naast het doel van Siemons. 6’ eerste keer FCSMB, Niels Martin stormt alleen op doel af en lijkt te gaan scoren , maar werkt helaas zwak af en zijn poging gaat naast, hij zal dit de ganse verdere wedstrijd meedragen en speelde vanmiddag een zwakke partij, hopelijk hervindt hij de komende twee wedstrijden zijn normale niveau want dan is hij erg belangrijk voor ons team. Nauwelijks 1 minuut later wordt Gilles Sallaets alleen voor doelman Van Den Wildenberg gelanceerd, de bal stuitert ideaal voor zijn voet , maar Gilles knalt de open kans over de dwarsligger. 8’ het gaat snel heen en weer, nu denkt Destoop de 1 – 0 te hebben gescoord, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel. De thuisploeg krijgt een vrije trap via Mathias Vervoort, hij vindt het hoofd van Destoop die onze jarige doelman Laurens klopt… 1 – 0, meteen na de herneming scoort Niels Martin de gelijkmaker maar tot zijn verbazing en woede annuleert de assistent de goal… 16’ Jan Mertens met mooie ingeving van op eigen helft probeert hij de doelman te verschalken, met de nodige moeite kan de thuis goallie een doelpunt vermijden. 29’ Emiel Geleyn zet Sallaets met mooie pass alleen voor doel, onze aanvaller mist volledig zijn lob, we grijpen ons naar het hoofd, wat hebben we toch nodig ? Daar reeds heeft uw verslaggever het gevoel dat we nog 2 uur mogen verder spelen dat we allicht nog niet tot scoren zullen komen, er zijn van die dagen….

30’ een van de sterkere Scheldezonen vanmiddag Michiel Jaeken met een knappe infiltratie, hij haalt de achterlijn en legt de bal terug , maar geen aanvaller van ons in de buurt. 35’ Opnieuw Jaeken vindt een bleek spelende Van Haegenberg , die met een hakje Gilles Sallaets lanceert, maar hij kan net het leder niet goed genoeg meenemen.

36’ Tegen de gang van het spel in, valt na een verdedigende fout van Yoni Saey de 2 – 0 via Destoop. Dit is een veel te hard verdict, maar je kan het enkel jezelf verwijten.

Toch kunnen we net voor rust de aansluitingstreffer scoren, enkel dame Fortuna heeft een ander plan voor ogen, alweer een knappe rush van Michiel , zijn poging gaat tegen de binnenkant van de doelpaal, Van Haegenberg kan net niet goed bij de rebound en uiteindelijk gat de bal niet binnen….de ref fluit voor rusten, de talrijk mee afgereisde supporters kijken mekaar met ongeloof aan want tot dan reeds een half dozijn mooie mogelijkheden gezien, maar we staan 2 goals in het krijt….

De tweede helft begint op dezelfde manier, 49’ mooie aanval opgezet via Jaeken , hij zoekt en vindt Sallaets die de bal lateraal voor doel brengt, daar staat Niels Martin helemaal alleen om binnen te duwen, maar zoals aangegeven in aanvang van dit verslag heeft Niels een offday en ook nu trapt hij ver over de gapende doelmond….

57’ Inschattingsfout van Van Tongerloo op hoge bal waardoor Vervoort voor onze doelman opduikt, hij laat de 3 – 0 liggen, de eerste echte misser bij de thuisploeg.

Plots begint de scheidsrechter mevrouw Van Laere heel irriterend te fluiten, bleef ze de eerste helft nog overeind omdat de spelers het haar niet al te moeilijk maakten neemt ze in de tweede helft bijzonder onbegrijpelijke beslissingen, 60’minuut een ingebeelde onverdiende vrije trap voor de thuisploeg , Destoop achter de bal, en deze trapt enig mooi het leder in de winkelhaak binnen, 3 – 0 en boeken toe, de ref zwaait dan met nog wat kaarten voor onze doelman en coach. Nu gaan de hoofden helemaal naar beneden, Jan Mertens komt het middenveld versterken en dat merk je meteen, hij wint daar de nodige duels en duwt zijn team opnieuw in de aanval, 73’ dubbele kans voor onze jongens, Yusuf Köse wil Van Den Wildenberg lobben aan de rand van de 16 maar zijn poging is in het bereik van het sluitstuk, meteen daarna stuit Niels Martin 1 op 1 op de keeper. We schrijven 1 minuut later en doelkans elfendertig met enige zin voor overdrijving, maar toch….Gilles slalomt in de rechthoek naar binnen en mikt naar de korte hoek, opnieuw de doelman in de weg…..seconden later knalt Köse maar net boven het kader….

Invaller Leyton De Wasch velt een overdreven zwaar verdict op het eind als alles open ligt…. 4 – 0 zijn de harde cijfers. We hebben allicht in de resterende twee duels nog 1 puntje nodig om gerust te zijn om ook volgend seizoen in eerste provinciale aan de slag te kunnen. Hopelijk zijn onze aanvallers dan beter geïnspireerd. Te beginnen zondag aan de Droogveldstraat tegen KFC Kontich.


Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page