top of page
  • Luc Van Immerseel

12-03-2023: KFC DE KEMPEN TIELEN-LICHTAART– FCS MARIEKERKE-BRANST


(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 24)


UITSLAG : 1 – 0 (Rust: 0 – 0)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Niels Martin (30’out) – Ilias El Yazidi – Rachan Van Haegenberg – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets – Emile Geleyn (80’out) – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Michiel Jaeken – Yoni Saey (87’ out)

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Sasha Barideau (30’in) – Matthias De Vlieger (87’in) – Sander De Prycker (80’in).

Scheidsrechter: de heer Denoodt Geert

Gele kaarten FCSMB: 69’ Jan Mertens – 72’ Michiel Jaeken – 82’ Yoni Saey.

Doelpunten: 76’ Ben Bakkovens (pen.: 1 – 0).


WIJ DE KANSEN , ZIJ DE PUNTEN.Opnieuw belangrijke wedstrijd om het behoud vanmiddag op het veld van fusieclub KFC De Kempen Tielen-Lichtaart. Ter plaatse aangekomen zie je aan de accommodatie dat die club andere tijden gekend heeft. Nauwelijks 25 jaar geleden speelde Tielen nog voor de eindronde in tweede klasse. Grote tribune met business seats, er zijn clubs die het met minder moeten doen.

Geen Kenny Van Hoevelen op het wedstrijdblad (blessure), en de aangekondigde terugkeer van Yusuf Köse werd door zieke uitgesteld. Ahmed Sababti en Gilles Sallaets keerden wel terug aan de aftrap.

De thuisploeg sprokkelde recent een nul op negen , de Scheldezonen daarentegen tekenden voor een maximum negen op negen.

Naar een overzicht van de hoogtepunten :

Al in minuut 4 moet Ilias El Yazidi – na een knap 1-2tje met Sallaets – ons altijd op voorsprong zetten, totaal afgezonderd voor de doelman heeft hij de hoek voor het uit kiezen, maar besluit hij op doelman Thomas Hooyberghs.

15’ Domien Van De Putte zet zich achter een vrije trap – die er geen was –, zijn poging wordt door onze doelman in hoekschop getipt. Even later (17’) Yunus Efe legt aan net buiten de rechthoek, de bal zoeft slechts centimeters naast de paal. 30’ Niels Martin loopt al een 20-tal minuten met de hand naar zijn linker heup te tasten, en kan niet verder. Dit is uiteraard een serieuze aderlating, want hij vond de laatste weken gemakkelijk de weg naar het net, achteraf zou zijn uitvallen ook cruciaal blijken.

De thuisploeg laat ook geen al te grootse indruk en zo zitten we naar een erg matige partij te kijken. We halen de rust met een brilscore.

Het vierde kwartier ondergaan we het spel, zonder dat de thuisploeg onze defensie echt in de problemen brengt. We profiteren nauwelijks van het wind voordeel en de meeste mee afgereisde FCSMB fans tekenen al voor een puntendeling. Uw verslaggever voelt dat het een duel wordt van wie scoort wint, en het is Ilias El Yazidi die net op het uur lijkt te gaan scoren, opnieuw kan hij vrij op de doelman afstormen en onze aanvaller probeert het met een lob die maar net over de dwarsligger op het dak van het doel valt… luttele minuten later kan hij opnieuw in de rechthoek opduiken, maar nu trapt hij de bal voorlangs. Sasha Barideau wil een bal naar de tweede paal trappen, maar het leder valt pardoes op de kruising. Net als we het evenwicht hersteld hadden gaat plots een thuisspeler aan de overkant over het been van Jan Mertens, de ref ziet er geen graten in, maar de tweede assistent de heer Dreesen staat met zijn vlag te zwaaien en hij vindt het wel een strafschop, de ref volgt hem , wat ik vreemd vind ,want hij stond beter opgesteld dan zijn assistent….. Ben Bakkovens achter de bal en hij stuurt Laurens Siemons de verkeerde kant op….. 1 – 0 (76’).

Drie minuten later krijgt diezelfde Bakkovens een mooie kans als hij volledig vrij aan de tweede paal zich verslikt in zijn controle. Intussen heeft coach Raf Joosten , beste man op het veld vanmiddag Jan Mertens voorin gezet, Jan kan je in elke linie zetten, en op dat kwartier laat Jan mooie dingen zien, hij is zelfs onze gevaarlijkste man. Maar we hebben met hem te doen want wat een pech kent Jan in het slot van deze wedstrijd. Eerst zet hij zich achter een vrije trap net buiten de 16, zijn pegel vliegt via binnenkant paal terug het veld in….. dit verdiende een beter lot, wat een trap !

89’ Opnieuw Jan met een voorbereidende actie in de 16 brengt hij zichzelf in schiet positie, zijn raket knalt nu op de onderkant van de lat, en in het vervolg van deze fase kan Ilias opnieuw aanleggen en nu heeft doelman Hooyberghs een knappe redding in huis. We grijpen ons naar het hoofd. Hoe dicht kan je nog komen, net als doelman Hubert van Oostende gisteren gaat ook ons sluitstuk op het eind nog mee, maar het mag niet zijn...

Een puntendeling was eerder rechtvaardiger geweest, echter moeten we ook zeggen dat we veel te laat het geloof getoond hebben en te vaak te slap en onzuiver waren in ons spel. Zo wordt de thuisploeg goed beloond met een beslissing van een assistent, en moeten we zonder punten huiswaarts afdruipen . Een gemiste kans, maar ook een les, het moet volgende week opnieuw wat beter tegen alweer een rechtstreekse concurrent SK Loenhout, rood-wit telt 1 puntje meer in het klassement. Zij hebben in de resterende 6 wedstrijden wel de ganse top 5 nog te bekampen, maar hun recente 10 op 15 zal zeker hun vertrouwen en geloof opgeschroefd hebben. Hoe dan ook we moeten enkel naar onszelf kijken en niet naar anderen. Kom op jongens volgende zondag opnieuw !


Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page