top of page
  • Luc Van Immerseel

12-02-2023: FCS MARIEKERKE-BRANST – SK ‘s GRAVENWEZEL-SCHILDE(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 20)


UITSLAG : 0 – 2 (Rust: 0 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Niels Martin – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets – Emile Geleyn (75’out) – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker – Michiel Jaeken – Yoni Saey (62’out)

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Rachan Van Haegenberg (62’in) – Batuhan Gönen (75’in) – Matthias De Vlieger (NG) .

Scheidsrechter: de heer Thibault Preuss

Gele kaarten FCSMB: 43’ Kenny Van Hoevelen – 56’ Jan Mertens – 86’Gilles Sallaets

Doelpunten: 41’Marnix Garmyn (0 – 1) – 83’ Nico Lansu (0 – 2).


TEAM ZONDER VEERKRACHT.Net zoals de titel van dit verslag zijn ook de 2 op 21 behaalde punten uit de jongste zeven wedstrijden de harde realiteit. Vanmiddag verloor FCSMB zijn tiende wedstrijd na 20 duels. Uiteraard zijn de omstandigheden de laatste maanden – zeg maar sedert begin November – bijzonder lastig geweest om te kunnen spreken van werken in een ideaal klimaat. Integendeel zelfs. Volgers van onze ploeg weten dat het elftal er helemaal anders uit ziet dan een tijdje geleden,want een aantal kern spelers zijn er niet meer. (Kizilboga, Laerenbergh, Ben Sallem en Mdaouchi), daar bovenop de wekelijks terugkerende blessures en gele schorsingsdagen zorgen er vandaag voor dat de kern te smal is en het bijzonder moeilijk werken is voor de technische staf om een weerbaar team aan de aftrap te krijgen dat de successen aan elkaar kan rijgen.

Maar in de sport gelden een aantal gouden regels die meer zijn dan een cliché. Nooit opgeven tot het einde en de rug rechten wanneer het moeilijk gaat. Uiteindelijk zijn er nog 30 punten te winnen of te verliezen, en dit veelal tegen rechtstreekse concurrenten.

Het verhaal van de wedstrijd van vanmiddag was er één met twee gezichten. De Scheldezonen begonnen met goede intenties aan de partij, en de eerste helft kan je niet zeggen dat de bezoekers een voorsprong verdienden. Speelden ze wel beter de bal rond, meer doelkansen hadden ze zeker niet op hun conto.

De openingsfase duurde zeker 10 minuten tot we een eerste keer naar de pen moesten grijpen, een erg kwieke en bij wijlen ongrijpbare Nathan Smets slalomt te gemakkelijk tussen Saey en Van Tongerloo door, de bal gaat naar Folla, maar die moet te ver uitwijken om echt gevaarlijk te kunnen worden. 18’ een knal van Niels Martin zoeft via een been over doel in hoekschop. 30’ Ei zo na de 1 – 0, inworp Niels Martin, Jan Mertens verlengt met het hoofd, het leder komt bij Gilles Sallaets die uit de draai lijkt te gaan scoren, maar doelman De Bruyn redt met een beenveeg, pech…

38’ Nico Lansu krijgt nu ook een mooie mogelijkheid, aangespeeld via de rechterflank trapt hij te slap in de handen van onze doelman Laurens Siemons.

41’ Koude douche en vooral, vermijdbare tegengoal….Linker flank verdediger Marnix Garmyn krijgt in eerste instantie te veel ruimte doordat we wijken in plaats van vooruit te verdedigen en ook diens schot lijkt onze in tweede instantie niet onhoudbaar , maar gaat toch via het lichaam van onze doelman in de korte hoek binnen….0 – 1, en kopjes naar beneden. Deze stand aan de rust was ietwat onverdiend, want de mede promovendi van vorig seizoen kon net als FCSMB voor spektakel zorgen, was er wel inzet aan beide zijden, het peper en zout ontbrak.

Hopen op beterschap voor de tweede helft dan…..

Maar deze lijkt een maat voor niets, het aantal ballen dat we in het vierde kwartier achteruit spelen is typerend voor onze tweede 45 minuten, gebrek aan lef en inspiratie, en vooral op het middenveld hebben we geen ‘poot’ aan de grond. De bezoekers moeten zeker niet hun beste niveau etaleren om probleemloos controle over de wedstrijd te houden. We schrikken in minuut 56’ even wakker als Laurens een bal volledig verkeerd raakt, Folla aan de haal, maar Jan met ultieme tackle pakt geel en gevaar geweken. De wedstrijd kabbelt zonder doelkansen verder naar het slot, onze jongens gaan het laatste kwartier met wat meer risico spelen, Jan schuift door, maar enkel de bezoekers kunnen nog dreigen via Mohamed Belhadi in minuut 78 maar ook hij mist volledig zijn trap en de bal gaat ver over de kooi van onze keeper.

En in minuut 83 doet Nico Lansu de boeken helemaal toe, met een knappe persoonlijke actie en dito schot met links geeft hij Laurens het nakijken met een bal in het dak van ons doel…...0 – 2

Met de beste wil moet ik vaststellen dat onze jongens de tweede helft geen enkele doelkans bij elkaar gevoetbald hebben, zo gaan dus de punten logisch mee naar een eveneens matig voetballend ‘s Gravenwezel-Schilde.

Er resten onze jongens nog voldoende wedstrijden om het één en ander te gaan recht zetten, maar een wake-up call is wel aan de orde, want hoe lastig ook, wij moeten beter kunnen. Volgende zondag alweer een mogelijkheid, dan spelen we de inhaalwedstrijd van 18 december thuis aan het Droogveld tegen zesde in de rangschikking Antonia Zoersel.

Supporters op post !


Luc Van Immerseel

8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page