top of page
  • Luc Van Immerseel

07-08-2022: Crocky Cup - 2e Ronde

Bijgewerkt op: 18 sep. 2022

KVCSV OOSTKAMP - FCS MARIEKERKE-BRANST


UITSLAG : 1 – 1 (Rust: 0 – 1)

strafschoppen: 3 – 4.


Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Thomas Van Tongerloo – Sander De Prycker – Kenny Van Hoevelen – Michiel Jaeken – Jan Mertens – Baris Kizilboga – Sasha Barideau (53’out) – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets (80’out)- Conor Laerenbergh

Wisselspelers: Yarne Gosselin – Rachan Haegenberg (NG) – Yilmaz Ferhat (NG) – Yusuf Köse (53’in) – Emile Geleyn (80’in) – Yoni Saey (NG) .

Scheidsrechter: de heer Maarten De Geyter

Gele kaarten FCSMB: 62’ Baris Kisilboga – 73’ Jan Mertens.

Doelpunten: 35’Conor Laerenbergh (0-1) – 57’Phil Canoot (1-1).


Scheldezonen stunten tegen 2de amateurs liga ploeg !!Er zijn van die dagen...om een open deur in te trappen…..

Dagen dat niks mee zit en dagen dat alles in je voordeel verloopt. Wel onze jongens hadden een dag die ze lang zullen onthouden. En wat gezegd over de absolute uitblinker op het veld doelman Laurens Siemons, ik weet niet of hij het ooit nog beter had gedaan in een wedstrijd dan vanmiddag. Het was alsof hij magnetische golven op de bal verstuurde , wat een wedstrijd ! Hem alleen als uitblinker vernoemen is dan weer een paar andere jongens tekort doen. Onze skipper Kenny Van Hoevelen haalde vandaag al zijn ervaring uit zijn tas en speelde eveneens een sterke wedstrijd net als de flank verdedigers Thomas Van Tongerloo en Michiel Jaeken. Rik De Saedeleer riep in zijn tijd wel eens op San Titar één of andere Heilige die onze Duivels bij stond, welke Heilige dit vanmiddag voor onze spelers klaar heeft gespeeld….. Meine liebe güte zeggen ze in Duitsland! We zijn enkele uren na het laatste fluit signaal en jullie zien dat we nog dol enthousiast zijn over deze – zeg maar – ferme stunt!

Niet zo lang geleden las ik op de website van onze tegenstander Oostkamp – vorig seizoen kampioen in 3de Amateur – gunstige loting voor onze ploeg in de Croky Cup.

Je ziet , wat heet haalbaar…. Ze zullen daar nu ongetwijfeld met een serieuze kater opgescheept zitten. Is de oorzaak enkel pech ? Wel nee , als je een dozijn doelrijpe mogelijkheden zelf de nek omdraait door bij wijlen onbegrijpelijke missers dan krijg je een resultaat als deze en moet je het louter bij jezelf zoeken. En juist daarom is voetbal het mooiste spelletje van de wereld, een op voorhand kansloze underdog die toch aan het langste einde trekt. De thuisploeg – dus 2 reeksen hoger acterend komend seizoen – heeft onze ploeg zeker alle kleuren van de regenboog laten zien en combineerde vaak bijzonder fraai en in een veel hoger tempo. Vele spelers van geel-blauw-wit zullen goed slapen vannacht. En ik vermoed dat Jules Vanhaecke al zijn 100 % gemiste doelkansen nog eens zal overlopen ,en beste lezers het waren er best veel…..

Coach Raf Joosten opteerde uiteraard voor een goede defensieve organisatie met veel volk achter de bal en enkel Conor Laerenbergh voorin. Onze spits maalt daar niet om, want dan nog is hij erg lastig om op te verdedigen.

Ik probeer een overzicht van de wedstrijd weer te geven:

Minuut 6 , eerste doel poging via Vanhaecke, die met links hard naast trapt. Het nummer 11 Jari Timmerman, verandert geregeld van flank en is in deze eerste helft erg aanwezig in minuut 12 wil hij onze doelman lobben, maar zijn poging is onzuiver. 13de (toeval ??) minuut is echt tekenend voor de wedstrijd van de thuisploeg vandaag. Sander De Prycker laat zich in de rug verrassen, onze doelman gooit zich eerst onversaagd op het leder, rood-wit kan tot 2 of 3 maal toe in de hernemingen scoren, maar telkens wordt de bal op de doellijn gekeerd…. Hoe de bal niet in het net is geraakt vraagt coach Kurt Delaere zich wellicht nog af. We hebben het bijzonder lastig op het midden – zeer begrijpelijk uiteraard – en Jan Mertens probeert de bakens te verzetten, het tempo ligt voor anderen van ons echt te hoog.

23’ drankpauze en die is welgekomen blijkbaar want hier en daar loopt al een speler wat over verhit. Op het half uur wordt Laurens bij gestaan door de dwarsligger na een kopbal van Johan Maus . We geraken nauwelijks aan een aanval die naam waardig, en het is veeleer zo lang mogelijk overleven. Tot minuut 35 we toch eens kunnen schakelen, Jan Mertens stuurt knap Gilles Sallaets weg, deze behoudt aan de 16 het overzicht en bedient centraal onze spits Conor die in één tijd doelman Milan Iket het nakijken heeft…. Wat is dit ?? eerste keer in de buurt van de 16 aan de overkant En…. GOOOOOOOAAAAAAAAAAAAL !!! 0 – 1 , tegen het beeld van de wedstrijd in natuurlijk, maar de talrijk mee afgereisde supporters malen er niet om. De makelij van het doelpunt mocht absoluut gezien worden. Rien Plasschaert lijkt in minuut 43 de gelijkmaker aan de voet te hebben, maar dit wordt verijdeld door…. Inderdaad Laurens. Zo gaan we rusten met een 0 – 1 voorsprong en hoor je op de tribune van het thuis front: dit zetten we wel recht in de tweede helft.

Nauwelijks afgetrapt , na een zeldzaam mistasten van Michiel, brengt een thuis aanvaller in schiet positie, maar opnieuw heeft onze doelman het laatste woord. Slechts 1 minuut later (47’) Jules Vanhaecke krijgt een rebound op 1 meter voor ons doel voor de voeten en trapt deze toch nog over…..

48’ Ei zo na 0 – 2 via Conor (!!) die met zijn sterke linker een pegel afvuurt, doelman is geklopt maar de doelpaal verhindert nu een dubbele voorsprong, zou straf geweest zijn, maar jullie kennen de cliché’s , als je zelf niet scoort valt het doelpunt vaak aan de overkant. Timmerman krijgt een mooie kans tot scoren na een save van Siemons faalt hij in de herneming…. Niet veel later wordt hij gewisseld.

57’ Bal verlies aan de middenlijn leidt tot een mooie kans, Vanhaecke treft vol de paal, het is echter uitstel want onze jongens worden zichtbaar vermoeid op het middenveld, het komt er dan toch van en in minuut 58 valt de gelijkmaker, Phil Canoot frommelt het leder na een voorzet voorbij de doellijn. Iedereen van de thuis aanhang denkt nu, er op en er over….en eerlijk gezegd de meeste bij ons vrezen nu ook dat we het niet meer zullen kunnen belopen het laatste half uur. Het is bij wijlen een belegering in onze backlijn, maar in de lucht duels zijn we secuur en we verdedigen als leeuwen. 62’ Een gele overtreding van Baris Kizilboga , de daarop volgende vrije trap zet alweer ons sluitstuk aan het werk, met schitterende reflex houdt hij ons in de wedstrijd. We naderen het laatste kwartier, Olivier Vermander krijgt op rechts de bal, maar zijn poging is te slap en Laurens kan er nog net bij. 77’ Jules Vanhaecke met zijn zoveelste dot van een kans….opnieuw ver over. Gaan we naar strafschoppen ??

Ref Maarten De Geyter – die kan terug blikken op een correcte wedstrijd – laat wel lang over spelen…. De thuisploeg kan het echter niet afmaken en we moeten dus penalties trappen.

Wij zijn eerst aan de beurt: Ahmed Sababtie , trapt binnneeeeuhhh : 0 – 1

Olivier Vermander zet de bordjes gelijk: 1 – 1

Baris Kizilboga zet ons op 1 – 2

Jules Vanhaecke achter de bal nu (dus stijgt onze hoop) Laurens zit er erg dicht bij, toch 2 – 2

Michiel Jaeken ziet zijn poging gestopt door doelman Iket…..

Zico Claeys nu voor Oostkamp, hij wil een Panenka doen, maar de bal belandt op de lat ! Het blijft 2 – 2 na elk 3 pogingen.

Conor Laerenbergh trapt overtuigend de 2 – 3 binnen.

Neil Dildick zet de bordjes opnieuw gelijk: 3 – 3

Jan Mertens nu voor FCSMB: opnieuw beheerst 3 – 4, als nu de laatste van de thuisploeg faalt dan is de stunt een feit.

Doelpuntenmaker Canoot ziet zijn poging gestopt door uitblinker en matchwinnaar Laurens Siemons wat tot grote vreugde leidt bij de aanhang.

Zo haalt FCSMB een straffe toer uit zoals ze vanavond zegden op RTV.

Volgende tegenstander in Ronde 3 wordt KVK Wellen, de Limburgers versloegen Elsautoise met 3 – 0 en zakken volgende zondag af naar de Droogveldstraat.

Rest mij de jongens en staf te feliciteren met dit succes. Het was de verplaatsing van 175 km dik waard.

Volgende afspraak is woensdag : eerste thuiswedstrijd voor de Beker van Antwerpen tegen SV Willebroekse (aftrap 19 uur).

Supporters op post !


Luc Van Immerseel.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page