top of page
  • Luc Van Immerseel

05-03-2023: FCS MARIEKERKE-BRANST – KFC RANST

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 23)


UITSLAG : 1 – 0 (Rust: 1 – 0)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen (34’out) – Niels Martin – Ilias El Yazidi – Rachan Van Haegenberg – Batuhan Gönen (79’ out) – Emile Geleyn – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo – Michiel Jaeken – Yoni Saey

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Daan Fransen (NG)– Matthias De Vlieger (79’in) – Sander De Prycker (34’in).

Scheidsrechter: de heer Jelle Schotte

Gele kaarten FCSMB: 50’Niels Martin – 65’ Sander De Prycker – 70’ Michiel Jaeken.

Doelpunten: 36’ Niels Martin (1 – 0)


BLOED, ZWEET EN…DRIE PUNTEN!Opnieuw een duel van groot belang vanmiddag aan het Droogveld. Was mijn pen na vorige wedstrijd en de 6 op 6 nog vrij kritisch, moet ik de spelers en staf van FCSMB een welgemeend compliment geven. Hebben we vanmiddag dan een mooie wedstrijd gezien, nee dat niet, maar de supporters en volgers van onze jongens weten of beseffen in welke omstandigheden wij de derde periode moeten afwerken om het behoud in eerste provinciale te verzekeren. Alweer op het wedstrijdblad een 5-tal jongeren – waarvan 3 aan de aftrap – met weinig ervaring op dit niveau. Ok, academisch voetbal met vloeiende combinaties moet je in rechtstreekse duels voor het behoud niet verwachten, waar je dan wel respect voor mag hebben is de wijze waarop het elftal de strijd aan gaat en de meer ervaren spelers zich smijten om samen met de jonge jongens een resultaat trachten te behalen. Mijn respect hebben ze vanmiddag alleszins verdiend. Uiteraard zijn er bijzonder lastige momenten geweest , en dat het de andere kant had kunnen op gaan, daar moeten we eerlijk in zijn, KFC Ranst had zeker de nodige doelkansen om ook met 1 of meer punten huiswaarts te gaan. Even een overzicht van de wedstrijd:

Al in de eerste minuut gaat Robbe Sols stevig door op Ilias El Yazidi, scheidsrechter Jelle Schotte, kiest er voor om deze stevig ingreep niet met geel te bestraffen, ik voeg er meteen aan toe dat de ref mag terugblikken op een prima leiding. 8’ Bezoeker Jeroen Celis met een enorme uithaal op afstand, zijn knal belandt op de dwarsligger, hier ontsnappen we aan een vroege achterstand. 15’ Michiel Jaeken wordt foutief onderuit gehaald, de daarop volgende vrije trap wordt afgeweerd en komt voor de voeten van Jan Mertens, zijn volley gaat via een been niet ver naast de kooi van Nathan Goris in corner. Na een kwart wedstrijd merk je aan het nerveuze spelverloop dat het een duel van groot belang is. Je ziet veel inzet aan beide kanten maar vooralsnog verloopt het spel met weinig overleg. 23’ Ilias El Yazidi dreigt nu met een actie in de 16, maar zijn punter is uiteindelijk ongevaarlijk. 34’ Enorme pech want een erg belangrijke speler – skipper Kenny Van Hoevelen – grijpt na een duel naar de hamstring en moet het veld verlaten, een opdoffer toch. Thomas Van Tongerloo zakt een rijtje en Sander De Prycker komt op het middenveld. 36’ Niels Martin – alweer hij – straft een blunder af in de bezoekende defensie en trapt het leder tegen het net…. GOOOOOAAAAAAAAAL !!!! 1 – 0.

Nauwelijks afgetrapt of we zijn deze bonus alweer kwijt, gelukkig kan onze doelman Laurens Siemons – puike wedstrijd Lau – met een dubbele redding een gelijkmaker weren, van onder andere de snelle Amadou Seck. We halen de rust met deze 1 – 0 voorsprong.

49’ Heerlijke diepe bal van Ilias El Yazidi naar Niels Martin, onze nummer 9 duikt alleen schuin voor doel op maar hij trapt helaas de bal in het zijnet, dit was een moment om onze tegenstander een serieuze tik uit te delen. 52’ De bezoekers claimen een strafschop na een duel in onze rechthoek tussen Seck en Mertens, de ref gaat er niet op in. We beleven een moeilijke periode , het lijkt bij momenten onhoudbaar , en vooral via links en Amadou Seck doet rood-wit ons pijn, 53’ na een 1-2tje trapt het bezoekende nummer 26 nu hoog over ons doel. Halfweg de tweede helft wordt Niels tot 2 x toe diep gelanceerd, helaas krijgen deze mogelijkheden geen vervolg door foute keuzes. 66’ Ilias begint een aanval over links, de bal komt aan de eerste paal waar Batuhan Gönen opduikt, zijn deviatie wordt met een goede reflex van doelman Goris uit zijn doel gehouden. Het wordt daarna een lang aftellen van de laatste 20 minuten, waarbij onze defensie stand houdt onder leiding van een beresterke Jan Mertens, een betrouwbare doelman Siemons, maar uiteraard wil ik niemand tekort doen want alle jongens hebben het beste van zichzelf gegeven, anders haal je dit resultaat niet over de streep. We zetten nu met deze knappe 9 op 9 een belangrijke stap richting behoud, maar uiteraard zijn we er nog niet, we spelen nog 7 finales, te beginnen volgende zondag uit bij KFC De Kempen Tielen – Lichtaart. Zij staan vanavond op een tiende plaats met 29 punten, FCSMB staat 1 plaatsje hoger met 31 punten. Eerst even genieten van deze zege en dan vanaf dinsdag weer met volle inzet toeleven naar deze wedstrijd. Proficiat aan spelers en staf met deze derde overwinning op rij. Oproep aan onze geel-blauw-witte supporters om onze jongens in de laatste rechte lijn te ondersteunen.
Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page