top of page
  • Luc Van Immerseel

05-02-2023: K BERG EN DAL VV – FCS MARIEKERKE-BRANST

K BERG EN DAL VV – FCS MARIEKERKE-BRANST


(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 19)


UITSLAG : 4 – 1 (Rust: 3 – 0)
Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Sasha Barideau – Niels Martin – Ilias El Yazidi – Rachan Van Haegenberg (46’out) – Ahmed Sababti – Gilles Sallaets – Emile Geleyn (80’out)– Jan Mertens – Michiel Jaeken – Yoni Saey

Wisselspelers: Jef Blommaert (NG) – Matthias Peeters (NG) – Dogan Abdulkerim (46’in) – Matthias De Vlieger (80’in) .

Scheidsrechter: de heer Kris Van De Cruys

Gele kaarten FCSMB: 42’ Sasha Barideau – 56’ Ilias El Yazidi

Doelpunten: 9’ Dean Joris (1-0) – 12’ Thijs Van Pol (2-0) – 16’ Arne Wouters – 75’ Niels Martin (3-1) – 88’ Jeff Gevers (4-1)


Wedstrijd al na 15 minuten in definitieve plooi.Opnieuw een verre verplaatsing voor onze jongens vanmiddag, op het programma een duel met titel favoriet Berg en Dal VV (Meerhout-Zittaart). Ons elftal zit in een lastige periode en kan sedert begin dit jaar nauwelijks punten vergaren. Om kwart voor vijf is de oogst een ontgoochelende 1 op 15. Hoe komt dit? hoor ik jullie vragen. Een wedstrijd analyseren is vaak eenvoudiger dan uitleggen waarom spelers in een dipje zitten. Ook vanmiddag moeten onze trainers met een fel gehavend team de tegenstander in de ogen kijken. Coach Raf Joosten moest maar liefst op 4 posities tegenover vorige wedstrijd wijzigingen aanbrengen.

Op de gele schorsingsbank zaten vandaag Kenny Van Hoevelen, Sander De Prycker en Thomas Van Tongerloo en ook Yusuf Köse bleef geblesseerd aan de kant. We recupereerden wel Jan Mertens en Niels Martin. Zo kwamen heel wat jongeren met niet al te veel ervaring op dit niveau op het wedstrijdblad: Yoni Saey, Rachan Van Haegenberg, Emile Gelyn, Matthias Peeters, Matthias De Vlieger en Dogan Abdulkerim. De centrale defensie van vorig duel in Retie werd vervangen door Jan Mertens en Sasha Barideau. Er was vooraf bitter weinig geloof bij onze supporters dat we vandaag wat konden rapen. De thuisploeg wou maar wat graag de uitschuiver van vorige zondag uit bij Ranst (2-1 verlies) wegspoelen en zijn supporters een klinkende revanche bieden.

Het openingskwartier kan je gerust dramatisch van onze zijde noemen. Na 15 minuten stond er reeds een 3 – 0 achterstand voor FCSMB op het scorebord. Uw reporter vreesde voor een blamerende afgang, de manier waarop verdedigd werd op voorzetten van beide flanken was uitermate zwak te noemen en als we de bal in onze rangen hadden, waren we deze meteen weer kwijt, mede door slecht inspelen. Er liepen ook te veel jongens met enkel aanvallende intenties die bij omschakeling hun medemaats niet kwamen bijstaan.

Naar een overzicht dan. 9’ na een hoekschop via Jarno Molenberghs gaat centraal voor ons doel via een hoofd de bal omhoog ,niemand van geel-blauw-wit er bij en Dean Joris kan simpel binnen duwen…. 1 – 0. Seconden na onze aftrap kan (moet) Niels Martin al gelijk maken , hij duikt op voor doel van Yarne Lenaerts, de keeper redt de poging met de voet in de korte hoek. Daar missen we toch wel een beetje het killer instinct want veel van dergelijke kansen zal je allicht niet krijgen. 12’ Spits en goalgetter Thijs Van Pol kan volledig ongehinderd een voorzet van links met zijn hoofd in de verste hoek weg leggen…. 2 – 0. En in minuut 16 lijkt de wedstrijd al helemaal gespeeld, wanneer Rood-groen-wit een aanval opzet en via een voorzet van rechts wordt het leder aan de verste paal teruggelegd voor de aanstormende Arne Wouters die ook een zeer gemakkelijk doelpunt kan scoren….3 – 0, drie tegen goals op 7 minuten, meteen een uppercut van jewelste. 28’ Op hoekschoppen blijven we bijzonder zwak verdedigen, al langer een oud zeer bij ons team, Molenberghs vindt opnieuw het hoofd van Van Pol, het leder gaat nu maar net naast het doel van Laurens Siemons. De laatste 10 minuten voor rust, krijgen we enkele kansen om te milderen, Berg en Dal lijkt al lang tevreden en neemt ogenschijnlijk gas terug, waardoor we een aantal mogelijkheden aan de overzijde zien. 36’ Eerst via Ilias die niet echt aan een sterke wedstrijd bezig is en te vaak het overzicht verliest. Nu komt hij van rechts naar binnen en knalt op doel, Yarne Lenaerts oogst applaus met een goede redding en tipt in corner. 39’ Tot tweemaal toe komt nu Gilles Sallaets net niet tot scoren, een eerste poging mikt hij met een lage bal naar de verste hoek, Lenaerts redt met de vingertoppen, rebound net niet voor de voeten van Niels Martin en vrijwel direct daarna kan Gilles terug op doel trappen tussen een bos van benen nu redt het sluitstuk met de voet.

44’ Een moment van verbijstering (‘flabbergasted’ zegt de jonge generatie) Ik kan mijn ogen niet geloven, afzakkend naar de kantine kom ik net achter het doel van Lenaerts en zie dat Niels Martin die alleen door is met een regelrechte ippon tegen de grasmat wordt gegooid, iedereen , maar dan ook iedereen thuisaanhang incluis verwacht dat de bal op de stip gaat, alleen ref Van De Cruys die er nochtans met de neus bovenop staat ziet het anders, totaal onbegrijpelijk en hier worden we onrecht aan gedaan, zelden mee gemaakt. Zo gaan we rusten met een 3 – 0 tussenstand.

Rachan Van Haegenbergh blijft in de kleedkamer, Dogan Abdulkerim komt op het veld. Het lijkt me nu zaak een zware nederlaag te vermijden en in aanloop van een derde – beslissende – periode de kaarten last te beperken. 55’ Eerste mooie mogelijkheid in de tweede helft is voor ons, Michiel Jaeken zet een 1-2tje op en met een versnelling duikt hij alleen voor de uitgekomen Lenaerts op, Michiel eerst op de bal lijkt te gaan scoren, maar zijn bal gaat centimeters naast…..56’ Ilias El Yazidi pakt zijn derde karton. De wedstrijd heeft intussen al geruime tijd aan intensiteit verloren zodat we naar een kansarme tweede 45 minuten staan te kijken. 75’ Lange bal van El Yazidi naar Niels Martin, hij vindt nu wel de weg naar het net en kan milderen…. 3 – 1 !, wat kan er nog ? Er zit echter bij veel jongens niet te veel meer in de tank om de thuisploeg nog meer in gebreke te vinden. Het is jammer dat we in het slot toch nog dat vierde doelpunt moeten slikken en ja… alweer na een hoekschop, nu kan invaller Jeff Gevers van dichtbij de eindstand over de doellijn koppen.

Snel vergeten dit en nu werken richting operatie redding zou ik zeggen, het zal niet eenvoudig worden , maar ook niet onmogelijk op voorwaarde dat we als collectief er tegen aan gaan (ook in de week).

Volgende zondag ontvangen we ploeg in vorm ‘s Gravenwezel dat na een bijzonder knappe 22 op 30 nog mag hopen op zelfs een periode titel, enkel Berg en Dal kan daar nog een stokje voor steken. Mathias Gessner – zoon van coach Kurt – en Cédric Folla vinden blijkbaar vlot de weg naar het net.

We staan nu op een twaalfde plaats in de rangschikking, en in bepaalde scenario’s in het Nationale voetbal met de Antwerpse ploegen kunnen wel eens 5 ploegen moeten degraderen in onze reeks, dus hoog tijd om punten te gaan oogsten. Geen paniek echter, want dat is de slechtste raadgever, uiteindelijk telt de 8ste in het klassement amper 4 punten meer.

Kom onze jongens aanmoedigen volgende zondag aan het Droogveld, ze kunnen uw steun gebruiken.


Ciao ! Supporters op post !

Luc Van Immerseel.

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page