top of page
  • Luc Van Immerseel

04-09-2022: SK LOENHOUT - FCS MARIEKERKE-BRANST

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1)


UITSLAG : 0 – 3 (Rust: 0 – 1)Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Brahim Ben Sallam – Kenny Van Hoevelen – Sasha Barideau (74’out)– Niels Martin (80’)– Conor Laerenbergh – Ilias El Yazidi – Ahmed Sababti – Jan Mertens – Thomas Van Tongerloo (83’out)– Michiel Jaeken

Wisselspelers: Abderrahman Mdaouchi (80’)– Baris Kizilboga (74’) – Yusuf Köse (83’in) – Emile Geleyn (NG).

Scheidsrechter: de heer Stef Wouters

Gele kaarten FCSMB: 43’ Jan Mertens – 69’ Sasha Barideau.

Doelpunten: 13’ Ilias El Yazidi (0-1) – 57’Niels Martin (0-2) – 79’Conor Laerenbergh (0-3) .


Scheldezonen openen sterk met knappe uitzege !


Wat is de waarde van een voorbereidingsperiode? Eén zwaluw maakt nog geen zomer uiteraard, maar vanmiddag was ik getuige van een team dat kwakkelde in de voorbereiding en nu erg volwassen 90 minuten soeverein de betere was van een weliswaar bijzonder zwak SK Loenhout. Blij uiteraard dat het seizoen vanmiddag eindelijk van start ging en bijzonder benieuwd hoe ons vernieuwd elftal zou debuteren in eerste provinciale. Ook dit seizoen zal ik trachten zo objectief mogelijk jullie – trouwe volgers en sympathisanten van onze Scheldezonen – een verslag van onze wedstrijden weer te geven op onze sociale media. (Hoewel ik me reeds excuseer voor de eerstvolgende thuis wedstrijd tegen Berg en Dal waar ik helaas verstek moet geven.

Eerste opdracht dus een uitwedstrijd 65 km verder op bij SK Loenhout, rood wit beschikt over een grote en uitstekende grasmat en had vooraf een betere voorbereiding afgehaspeld dan geel-blauw-wit. We hadden (te) weinig getoond in Beker van Antwerpen en andere oefenwedstrijden, en hier en daar hoorde je wat twijfels. Opnieuw, na de uitstekende en over verdiende zege vanmiddag, blijven we rustig en voorzichtig over hoe we ons verder gaan tonen in deze lastige competitie. We nemen wedstrijd voor wedstrijd en deze vanmiddag was voor mij prima en volwassen. Onze doelman Laurens Siemons die met vingerblessure niet had kunnen trainen deze week, werd niet of nauwelijks op de proef gesteld vandaag. Uitblinkers noemen is vaak ‘risky business’ zeker in een teamsport, maar als ik vanmiddag zeg dat we een uitstekende Kenny Van Hoevelen en Niels Martin zagen, denk ik niet dat ik er naast zit. Ook Thomas Van Tongerloo , Ilias El Yazidi en de andere jongens ontgoochelden absoluut niet. Onze Scheldezonen startten complexloos deze seizoens opener, en toonden veel geduld aan de bal, geen overbodige lange ballen, goed rond spelend en met geduld de vrije man zoeken en aanspelen. Het moet gezegd de omstandigheden bij het openingsdoelpunt zaten mogelijk wel mee, want na 13 minuten zijn we een aanval aan het opzetten en lijken we een overtreding te maken, ref Wouters laat begaan en Ilias haalt uit met een lage knal, het leder gaat via binnenkant paal tegen het net…..GOOOOOOOAAAAAAAALL !!!! Ilias tekent zo voor onze eerste goal. Protest bij de thuisploeg en aanhang…. Tevergeefs het staat 0 – 1, eerste mogelijkheid en meteen in het mandje. 21’ Ei zo na staat het 0 – 2 !! dubbel metaalwerk, eerst passt Thomas Van Tongerloo prima naar de 16 m zone op Niels Martin, die kraakt wat zijn schot , maar het leder gaat nu ook op de binnenkant van de paal , echter niet binnen…. In de herneming komt de bal bij Conor Laerenbergh en die pegelt de bal op bovenkant dwarslat…. Dubbele pech. De thuisploeg krijgt geen vat op dit duel en moet regelmatig een overtreding maken op de snellere Ilias en Niels Martin. Eerstgenoemde wordt ook enkele malen uitgedaagd en moet hiermee leren omgaan, dat is wel een werkpuntje, niet in de val lopen of een te kort lontje hebben in dergelijke fases, maar we zien zeker de kwaliteiten van deze speler die ons hopelijk nog veel moois kan tonen. En wat gezegd van nieuweling Niels Martin, vanmiddag een gesel voor de rood-witte defensie, in minuut 37 ontsnapt zijn belager Wouter Meeusen als laatste man aan de strengste bestraffing wanneer hij hem met te late tackle onderuit haalt. Ref Wouters oordeelt bal naar de buitenkant en slechts geel… mogelijk correcte beslissing. We gaan zo rusten met een dik verdiende 0 – 1 voorsprong.

De tweede helft is het aanvankelijk wachten op mogelijkheden tot in minuut 57 Niels Ribbens een bal fout inspeelt en Niels Martin onderschept en aan de haal gaat hij omspeelt erg beheerst doelman Stef Rombouts en deponeert het ronde ding BINNNNNEEEEEEUH !!! 0 – 2 hahahaaaa excuseer maar ik amuseer me goed .

Verslaggever , objectief ? Hoor ik jullie denken , je hebt nog niks geschreven over de kansen van de thuisploeg, heel eerlijk die waren er niet of nauwelijks, onze defensie staat goed en geeft nauwelijks iets weg. We zien een knappe reflex van Laurens op een kopbal , maar ook dit is eigenlijk niet te vermelden want de aanval werd voor buitenspel afgevlagd. Het enige gevaar met goede wil zien we na een vrije trap van Jasper Cox van verre afstand die recht op doel knalt, ons sluitstuk pakt het leder in twee tijden. We hebben onze andere aanvaller Conor Laerenbergh nog niet vermeld en dat is wat vreemd als je het sterkste elftal bent, hoewel niet echt opvallend, toont hij zich in het slot ook, eerst in minuut 79 lijkt hij op weg naar de 0 – 3, keeper Rombouts redt met een beenveeg. Een gretig ingevallen Abder Mdaouchi, loopt zijn verdediger vlotjes voorbij en zet voor naar Conor die in één tijd wil besluiten, hij mist helaas zijn schot. Maar in minuut 84 velt hij toch definitief het lot van rood-wit, Ilias bedient hem en na een persoonlijke actie knalt hij met links keihard binnen…..GOOOOOOOAAAAAAAAAAL !! 0 – 3. Knappe uitslag en volwassen wedstrijd van onze jongens. Volgende zondag allicht andere koek, want dan komt favoriet Berg en Dal naar de Droogveld, zij versloegen op zaterdag avond Herselt met 2 – 1. Dus geen verslag , maar mijn collega’s houden jullie ongetwijfeld op de hoogte van het verloop van dit duel. Goede start, mooie drie punten en dikke proficiat aan spelers en staf.

Volgende zondag supporters dus op post !

Vermelden we nog dat onze B-ploeg een dreun kreeg van titel favoriet Kalfort Puursica uitslag 0-10. De weg is lang en moeilijk, maar doorzetten is de enige weg.


Ciao !

Luc Van Immerseel.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

(COMPETITIE 1e Provinciale – wedstrijd 1) UITSLAG : 3 – 1 (Rust: 3 – 1) Selectie FCSMB: Laurens Siemons – Kenny Van Hoevelen – Bas Saillart – Amin Kabir (82’out)– Maxime De Bie – Dieter Verhoeven – M

bottom of page